اعتباریابی مقیاس چندسنجه ای شخصیت عامل در دانشجویان ایرانی
محل انتشار: فصلنامه مددکاری اجتماعی، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 145
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SOWOR-10-3_001
تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: عاملیت به صورت داشتن احساس مسوولیت در زندگی فرد تعریف شده است، اعتقاد فرد به این که کنترل تصمیماتش در زندگی را در اختیار داشته و مسوول پیامدهای آن است و احساس خودکارآمدی در این که فرد قادر به غلبه بر موانعی است که مانع پیشرفت وی در طول زندگی می شوند. هدف از پژوهش حاضر بررسی ویژگی های روان سنجی مقیاس چندسنجه ای شخصیت عامل در دانشجویان ایرانی بود.
روش: مطالعه حاضر از نوع توصیفی و ابزارسازی بود. شش صد و سی و سه نفر از دانشجویان دوره کارشناسی دانشگاه های شهر تهران در سال تحصیلی۱۳۹۷-۱۳۹۶ به روش نمونه گیری چند مرحله ای انتخاب و ابزارهای پژوهش شامل مقیاس چنداندازه ای شخصیت عاملMAPS، ابزار گسترش یافته سنجش عینی هویت من-دوEOM-EIS-II، سیاهه هوش اخلاقی MCI، پرسشنامه سنجش سرمایه اجتماعی و سیاهه سرمایه روان شناختPCI را کامل کردند. جهت بررسی ساختار عاملی مقیاس از تحلیل عامل تاییدی مرتبه دوم و نرم افزار لیزرل استفاده شد. همچنین، بررسی روایی همگرا و واگرای مقیاس با ضریب همبستگی پیرسون و نرم افزار SPSS۲۲ انجام شد.
نتایج: یافته های به دست آمده نشان داد که ساختار عاملی نمونه ایرانی با ساختار عاملی به دست آمده در نمونه کانادایی کوته،۱۹۹۷ برازش دارد. علاوه بر این، ضرایب همبستگی مقیاس چندسنجه ای شخصیت عامل با سایر مقیاس ها تاییدی بر روایی همگرا و واگرای آن بود. ضرایب آلفای کرونباخ نیز همسانی درونی مناسب مقیاس چندسنجه ای شخصیت عامل را نشان داد.
بحث و نتیجه گیری: تحلیل ها نشان داد که نسخه ایرانی مقیاس چندسنجه ای شخصیت عامل می تواند در مطالعاتی که عاملیت شخصیت را می سنجند مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره آفاجری
Department of education, Farhangian University.
اکبر عطادخت
Psychology Department, faculty of educational sciences and psychology, University of Mohaghegh Ardabili.
نادر حاجلو
Psychology Department, faculty of educational sciences and psychology, University of Mohaghegh Ardabili.
میرطاهر موسوی
Social welfare management research center, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences.
رسول عباسی
Faculty of literature and humanities, University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :