تکنیک توموگرافی مقاومت ویژه الکتریکی (ERT) و کاربرد آن در پی جویی های معدنی

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 5,551

فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IMT01_019

تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392

چکیده مقاله:

توموگرافی یا تصویربرداری مقاومت ویژه الکتریکی (ERT) تکنیکی ژئوفیزیکی است که به بررسی ساختارهای زیر سطحی در دو یا سه بعد می پردازد. مزیت اصلی روش ERT در مقابل روش های مرسوم و سنتی، بررسی تغییرات مقاومت ویژه الکتریکی هم به صورت جانبی (CST) و هم به صورت قائم (VES) در فضا می باشد. با توجه به این که آنومالی های معدنی اکثرا دارای گسترش دو یا سه بعدی می باشند، لذا استفاده از روش های یک بعدی ساده سازی بیش از د می باشد و تفسیر دوبعدی برداشت های توموگرافی معمولاً نتایج واقعی تری بدست می دهد. این روش به طور روز افزون در پی جویی مواد معدنی، بررسی آب های زیر زمینی ( خواص هیدرولیکی، گسترش زون های آلوده به سموم یا مواد شیمیایی و ... ) و فعالیت های باستان شناسی به کار گرفته می شود. در این تحقیق به معرفی تجهیزات ساخته شده توسط نگارندگان (کابل هوشمند) و نصب آنها بر روی زمین، روش برداشت، کاربردها و چگونگی تفسیر داده های ERT همراه با اجرای آن برای بررسی زمین لغزش منطقه نقل عنوان شده است.

کلیدواژه ها:

توموگرافی یا تصویر برداری مقاومت ویژه الکتریکی ، بررسی تغییرات جانتی و قائم ، تفسیر دوبعدی ، کابل هوشمند ، زمین لغزش منطقه نقل

نویسندگان

جسینعلی قاری

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی معدن و متالورژی، دانشگاه یزد

احمدرضا قربانی

استادیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

عبدالحمید انصاری

دانشیار دانشکده مهندسی معدن و متالورژی دانشگاه یزد

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :