پهنه بندی کیفیت آب های زیر زمینی معدن شماره یک سنگ آهن گل گهر سیرجان با استفاده از روش منطق فازی در سامانه اطلاعات جغرافیایی (GIS)
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی فناوریهای معدنکاری ایران
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,291
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
IMT01_018
تاریخ نمایه سازی: 30 فروردین 1392
چکیده مقاله:
انجام عملیات معدن کاری در منطقه گل گهر سیرجان گودالی به عمق 195 متر ایجاد کرده است که باعث تغییر در روند حرکت جریان آب های زیر زمینی و نفوذ آن ها به داخل پیت معدن شده است. از طرفی احتمال اینکه باطله ی تر و خشک کارخانه فراوری و همچنین دامپ باطله ی معدن، سولفات زیادی را از طریق درزه ها و گسل ها به لایه های آبدار باز گرداند وجود دارد. در محدوده معدنی از 49 مکان مختلف در داخل معدن و نواحی اطراف آن، نمونه برداری از آب صورت گرفت و نقشه ی کانتوری مقادیر EC, TDS و هر یک از یون های مربوط به چاه های منطقه در ArcGIS رسم گردید و سپس به منظور بررسی کیفیت آب های زیرزمینی منطقه با استفاده از روش منطق فازی تلفیق لازم انجام پذیرفت و مناطق دارای آب کار ستی مشخص شد. در نهایت با توجه به نقشه های پهنه بندی عناصر مشخص گردید که تیپ آب زیرزمینی منطقه از نظر آنیونی کلروره و از نظر کاتیونی سدیک- کلسیک می باشد. غلظت کلر موجود در آب منطقه بسیار زیاد و آب زیر زمینی منطقه کاربری کشاورزی و صنعتی ندارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فرشته حسن زاده
دانشجوی کارشناس ارشد اکتشاف معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان
غلامرضا کمالی
استادیار بخش مهندسی معدن، دانشگاه شهید باهنر کرمان
حجت الله رنجبر
دانشیار بخش مهندسی معدن دانشگاه شهید باهنر کرمان
محمد حسینی سبزواری
کارشناس ارشد آب شناسی مجتمع سنگ آهن گل گهر سیرجان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :