نقش میانجی سبک زندگی ارتقاء دهنده سلامت در ارتباط سندرم خستگی مزمن با عامل های شخصیتی(مطالعه موردی؛ کارکنان بیمارستان امیرالمومنین تبریز)
محل انتشار: فصلنامه روانشناسی سلامت، دوره: 8، شماره: 30
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 132
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_HPJ-8-30_006
تاریخ نمایه سازی: 22 بهمن 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش میانجی سبکزندگیارتقاءدهندهسلامت در ارتباط سندرم خستگی مزمن با عاملهای شخصیتی در کارکنان بیمارستان امیرالمومنین تبریز انجام پذیرفت. روش: پژوهش، توصیفی و از نوع همبستگی میباشد. جامعه آماری شامل کلیه کارکنان بیمارستان کلیوی امیرالمومنین شهر تبریز(N=۲۵۰) میباشد از این تعداد و بر اساس جدول مورگان نمونه ای به حجم ۱۰۰(۵۵ مرد و ۴۵ زن) نفر و به روش نمونه گیری تصادفی انتخاب شد و پرسشنامه خستگی مزمن جیسون، پرسشنامه ۵عامل شخصیتی نئو و سبکزندگیارتقاءدهندهسلامت والکر، سیکرست و پندر تکمیل گردید. برای تحلیل دادهها از مدل معادلات ساختاری استفاده گردید. یافته ها: نتایج حاکی از نقش میانجی سبکزندگیارتقاءدهندهسلامت در رابطه سندرم خستگی مزمن با عاملهای شخصیتی دارد و مطابق با یافتههای پژوهش، ارتباط سندرم خستگی مزمن با عاملهای شخصیتی از جمله روانرنجوری(۵۸۳/۰)؛ برونگرایی(۴۰۴/۰-)؛دلپذیربودن(۱۸۶/۰-)؛ تجربهپذیری(۳۸۳/۰-)؛ با وجدان بودن(۲۱۳/۰-) و سبکزندگیسلامت محور(۴۷۲/۰-) می باشد. نتیجه گیری: نتایج حاکی از نقش میانجی سبکزندگیارتقاءدهندهسلامت در رابطه سندرم خستگی مزمن با عاملهای شخصیتی دارد و اثر سندرم خستگی مزمن با عاملهای شخصیتی به صورت مستقیم بوده و سبکزندگیارتقاءدهندهسلامت به عنوان متغیر میانجی اثرغیرمستقیمی در این ارتباط به وجود آورده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ژیلا آستانه
کارشناسی ارشد، روانشناسی بالینی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد ارومیه، ارومیه، ایران.
مجید محمود علیلو
استاد، گروه روانشناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :