تاثیر بسترهای مختلف کشت و محلول پاشی عصاره جلبک دریایی بر رشد، عملکرد و محتوای عناصر غذایی درگیاه داروئی کارلا (Momordica charantia L
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 135
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SUST-33-4_015
تاریخ نمایه سازی: 17 بهمن 1402
چکیده مقاله:
اهداف: گیاه کارلا یکی از گیاهان دارویی مهم هست، که اخیرا کشت آن در کشور ایران از جذبه خاصی برخوردار گشته است. این پژوهش به منظور بررسی تاثیر بسترهای مختلف کشت و محلول پاشی عصاره جلبک دریایی بر رشد، عملکرد و محتوای عناصر غذایی کارلا انجام گردید.مواد و روش ها: این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح کاملا تصادفی با چهار تکرار در گلخانه پژوهشی دانشکده کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی اجرا شد. فاکتور اول شامل بسترهای کشت به صورت ترکیبی در نسبت های ۵۰ :۵۰ (خاک اره+کوکوپیت، خاک اره+پرلیت، خاک اره+ورمی کولایت، پرلیت+کوکوپیت، کوکوپیت+ورمی کولایت، ورمی کولایت+پرلیت) و فاکتور دوم اسپری برگی با جلبک دریایی Ascophyllum nodosum در چهار غلظت (شاهد، نیم، ۱ و ۲ گرم در لیتر) و در تیمار شاهد اسپری با آب مقطر بود.یافته ها: نتایج نشان داد بیشترین مقدار برای ارتفاع بوته (۷۹/۳ متر) در تیمار ورمی کولایت-کوکوپیت در غلظت جلبک۱گرم در لیتر و صفات وزن تر بوته (۴۹/۵۷۵ گرم)، وزن خشک ریشه(۲۹/۲۷ گرم)، وزن تر ریشه(۸۱/۱۴۹ گرم) و عملکرد میوه(۵۰/۱۴۹۲) در تیمار ورمی کولایت-پرلیت با غلظت جلبک۱گرم در لیتر، همچنین در صفات وزن خشک بوته(۳۶/۱۳۸)، وزن تر میوه(۳۶/۳۳) و وزن خشک میوه(۰۵/۸) در تیمار ورمی کولایت-پرلیت با غلظت جلبک۲گرم در لیتر و شاخص وزن خشک بوته (۳۶/۱۳۸گرم ) در تیمارپرلیت-خاک اره در غلظت جلبک۲گرم در لیتر و بیشترین میزان کلروفیلa(۳۵/۲۲)، کلروفیلb(۹/۱۹) و کل(۲۲/۴۲)در تیمار ورمی کولایت-کوکوپیت با غلظت جلبک۲ میلی گرم در لیتر بدست آمد.نتیجه گیری: به طور کلی نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از محلول پاشی عصاره جلبک دریایی و بستر کشت ترکیبی پرلیت- ورمی کولایت بیشترین تاثیر را بر رشد و عملکرد کارلا نسبت به سایر بسترهایی کشت داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهروز اسماعیل پور
دانشگاه محقق اردبیلی
محمد حیدری دلیقز
گروه علوم باغبانی دانشگاه محقق اردبیلی
موسی ترابی گیگلو
گروه علوم باغبانی، دانشکده علوم کشاورزی ومنابع طبیعی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل
پیمان شیخ علیپور
دانشگاه محقق اردبیلی
اکرم رهبری
دانشگاه محقق لردبیلی، اردبیل، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :