بررسی اثر تغییرات شرایط دید در طوفان ماسه بر انتخاب و محدودیت سرعت ایمن ترافیک در جاده

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 111

فایل این مقاله در 30 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_TMSJR-18-1_001

تاریخ نمایه سازی: 14 بهمن 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: آب وهوای نامساعد ازجمله وزش طوفان، تاثیری منفی بر شرایط جریان ترافیک دارد. مطالعات بسیاری براساس داده ­های جمع آوری شده میدانی صورت گرفته تا اثرات آب وهوا بر روی مشخصات جریان ترافیک را معلوم کند. با این وجود، محدودیتی برای مطالعات مبتنی بر داده ­های میدانی وجود دارد که ارزیابی جامع تاثیر شرایط آب و هوایی، به خصوص شرایط آب و هوایی غیرمعمول بر مشخصات جریان ترافیک را دشوار می­ سازد. طبق آمار پلیس راهور، در دهه گذشته، سرعت غیرمجاز به عنوان عامل اصلی حوادث در آزادراه­ ها شناسایی شده است؛ بنابراین محدودیت سرعت نیز رایج­ ترین اقدام متقابل پلیس راهور برای جلوگیری از این موارد خواهد بود. با این حال، مطالعات اندکی روی مسئله حدود سرعت در شرایط وزش طوفان ماسه تمرکز کرده­ اند؛ بنابراین هدف این تحقیق، تعیین محدودیت سرعت برای راه ­ها در شرایط وزش طوفان ماسه است.روش: در این مطالعه، نمونه­ های آسفالت متخلخل در آزمایشگاه دانشگاه یزد آماده شد و بعد از پخش ماسه بادی که از اطراف جاده­ های کویری استان یزد جمع­ آوری شد، میزان اصطکاک با آزمایش پاندول انگلیسی اندازه گیری شد. سپس به کمک مبانی علمی، حداکثر سرعت ایمن، محاسبه و به نزدیک ترین مضرب ۵، به پایین گرد شد و به عنوان محدودیت سرعت در شرایط وزش طوفان ماسه ارائه شد.یافته­ ها: به طورکلی نتایج نشان می­دهد که هنگام وزش طوفان ماسه به علت پخش ذرات ماسه روی سطح آسفالت میزان اصطکاک حدود ۴/۸ درصد کاهش می­یابد و به تبع آن، میزان سرعت ایمن کاهش می­باید؛ در واقع در یک فاصله دید (Lv) و شیب (i) ثابت، با وزش طوفان ماسه سرعت ایمن کاهش می یابد به عنوان مثال در ۲۵۰= dv وg=۱%    سرعت ایمن نیز حدود ۴ درصد کاهش می­یابد. در چنین شرایطی، ایجاد محدودیت سرعت توسط تابلو­های الکترونیکی و پلیس راهور می­تواند به طور موثری از ایجاد تصادفات جلوگیری کند.نتیجه­ گیری: با توجه به این که ضریب اصطکاک در طوفان ماسه کاهش پیدا می کند، توصیه می شود که سرعت مجاز در هنگام طوفان ماسه کاهش یابد. نتایج این مقاله به منظور تعیین سیاست های مناسب درخصوص افزایش ایمنی و کاهش تصادفات در شرایط وزش طوفان ماسه برای سازمان­ های حمل ونقلی و پلیس راهور کاربردی خواهد بود.

نویسندگان

زهره غفوری فرد

دانشجوی کارشناسی ارشد راه وترابری، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

محمدرضا حسن زاده

کارشناس ارشد مدیریت تکنولوژی، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم انتظامی امین، تهران، ایران.

محمد مهدی خبیری

دانشیار راه و ترابری دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه یزد، یزد، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • اختصاصی، محمدرضا و زارع چاهوکی، اصغر. (۱۳۹۴). منشا ژئو پدولوژی ...
  • عزیزی، حمیدرضا و سادات حسینی، سیدمحمد. (۱۳۹۸). تاثیر خصوصیات وسیله ...
  • کلانتری خلیل آباد، حسین و کیامهر، مرادعلی. (۱۳۸۸). مدیریت بحران ...
  • Ashley, W.S.; Strader, S.; Dziubla, D.C. & Haberlie, A. (۲۰۱۵). ...
  • Islam, M.; Alharthi, M. & Alam, M. (۲۰۱۹). The impacts ...
  • Rawashdeh, S.H.; Taran, A.M.; Aldalain, S.A. & Alsarayreh, H.K. (۲۰۱۴). ...
  • https://ascelibrary.org/doi/abs/۱۰.۱۰۶۱/JPEODX.۰۰۰۰۲۹۳Song, W.; Huang, B.; Shu, X.; Chandler, M.; Woods, M. ...
  • http://www.scielo.org.co/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S۰۱۲۰-۶۲۳۰۲۰۱۵۰۰۰۱۰۰۰۱۳Xu, B.; Li, M.; Liu, S.; Fang, J.; Ding, R. ...
  • نمایش کامل مراجع