استفاده از تعدادی از باکتری های تولید کننده تاناز برای کاهش تانن و بهبود ارزش تغذیه ای برگ اکالیپتوس (Eucalyptus camaldulensis)
محل انتشار: فصلنامه پژوهش های علوم دامی، دوره: 33، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 134
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ANIMAL-33-3_007
تاریخ نمایه سازی: 13 بهمن 1402
چکیده مقاله:
زمینه مطالعاتی: مصرف گیاهان حاوی تانن احتمالا فعالیت باکتریها و سایر میکروارگانیسمها تجزیه کننده سلولز در شکمبه را محدود کرده و قابلیت هضم الیاف خام و انرژی قابل متابولیسم را کاهش میدهد؛ درکنار اثرات ضد تغذیه ای تانن در غلظت زیاد، اثرات مثبت تانن های متراکم در غلظت بهینه شامل بهبود افزایش وزن زنده، افزایش تولید شیر، افزایش نرخ تخمک ریزی و درصد بره زایی و کاهش تولید نیتروژن آمونیاکی و متان در شکمبه می باشد. هدف: پژوهش حاضر با هدف استفاده از باکتری های تولید کننده تاناز برای بهبود ارزش تغذیهای برگ اکالیپتوس انجام گرفت. در ابتدا برگ اکالیپتوس با چهار نوع از باکتریهای تجزیه کنندهی تانن (لاکتو باسیلوس فرمنتوم جدا شده از شکمبه ی بز نجدی، کلبسیلا پنومونیه، اسینتو باکتر و لاکتو باسیلوس فرمنتوم تجاری) عمل آوری شد. سپس ارزش تغذیهای برگ اکالیپتوس به تنهایی و یا به صورت ترکیب در یک جیرهی برهی پرواری با روش هضم دو مرحلهای و آزمایش تولید گاز مورد مطالعه قرار گرفت. روش کار: تیمارهای آزمایشی شامل: ۱- برگ اکالیپتوس و یا جیرهی حاوی آن بدون عمل آوری (شاهد)، تیمار ۲ تا ۵- برگ اکالیپتوس یا جیره های حاوی آن که با هریک از چهار باکتریهای تجزیه کننده تانن عمل آوری شدند. نتایج: تاثیر تیمارهای آزمایشی بر پتانسیل تولید گاز، نرخ تولید گاز، ماده آلی واقعا تجزیه شده و تولید توده ی زنده میکروبی برگ اکالیپتوس و جیره های حاوی آن معنیداری بود (۰۵/۰P<). پتانسیل تولید گاز همه ی تیمارهای آزمایشی بیشتر از شاهد بود (۰۵/۰P<). قابلیت هضم ماده خشک، الیاف نامحلول در شوینده ی خنثی و اسیدی برگ اکالیپتوس و جیره های حاوی آن در همه ی تیمارها به طور معنی داری بیشتر از تیمار شاهد بود (۰۵/۰P<). تاثیر تیمار های آزمایشی بر غلظت نیتروژن آمونیاکی، pH و جمعیت پروتوزوآی مایع شکمبه برگ اکالیپتوس و جیره های حاوی برگ معنی دار بود (۰۵/۰P<). نتیجه گیری نهایی: نتایج این آزمایش نشان داد که استفاده از باکتری های تولید کننده ی تاناز باعث تجزیه ی تانن برگ شد و کیفیت آن را بهبود بخشید، لذا استفاده از آنها میتواند راهکار مناسبی برای کاهش تانن و بهبود ارزش غذایی برگ اکالیپتوس برای دام باشد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهرا جهان آرا
دانش آموخته کارشناسی ارشد تغذیه دام، گروه علوم دامی، دانشکده علوم دامی و صنایع غذایی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان،
مرتضی چاجی
عضو هیات علمی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی خوزستان
امید خراسانی
دکتری تغذیه دام، هنرستان خوارزمی دزفول، خوزستان، دزفول ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :