تاثیر هشت هفته تمرین هوازی، بی هوازی و مقاومتی روی برخی از عوامل سیستم اندوکانابینوئید، سروتونین، بتااندورفین و BDNF در مردان جوان
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 107
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_NKUMS-10-3_012
تاریخ نمایه سازی: 29 دی 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: یکی از رایج ترین شرایط به چالش کشیدن دستگاه فیزیولوژیک انسان ورزش است. هدف از این پژوهش، بررسی اثر هشت هفته تمرین هوازی، بی هوازی و مقاومتی روی برخی از عوامل سیستم اندوکانابینوئید، سروتونین، بتااندورفین و BDNF در مردان جوان بود.
روش کار: سی و دو مرد جوان (۲۵-۱۹ سال) داوطلب که بطور منظم فعالیت بدنی نداشتند، به صورت تصادفی در چهار گروه هشت تایی تقسیم بندی گردیدند و به مدت هشت هفته به تمرینات ورزشی مختلف پرداختند. یک گروه برای تمرینات هوازی (تمرین دویدن با شدت ۷۰-۶۵ درصد حداکثر ضربان قلب ۳ جلسه در هفته)، یک گروه برای تمرینات بی هوازی (تمرین دویدن با شدت حداکثر ضربان قلب،۳ جلسه در هفته)، گروهی برای تمرینات مقاومتی دایره ای (۶-۸ ایستگاه که ۸-۱۲ بار تکرار می شدند و به مدت سه بار در هفته) و در نهایت یک گروه به عنوان کنترل انتخاب شدند. برای اندازه گیری عوامل سیستم اندوکانابینوئید، سروتونین، بتا اندورفین و BDNF از روش الایزا استفاده شد. داده ها با استفاده از روش آماری آنووا و آنکووا و تی وابسته درسطح معنی داری ۰۵/۰ تحلیل شدند.
یافته ها: داده ها نشان دادند که هشت هفته تمرین هوازی منجر به افزایش معنی دار سروتونین (۰۰۸/۰ = P) نسبت به گروه کنترل و تمرین مقاومتی شد (۰۳/۰ = P) شد. هشت هفته تمرین هوازی (۰۰۵/۰ = P) و بی هوازی (۰۱/۰ = P) منجر به افزایش معنی دار BDNF شد. تمرینات هوازی، بی هوازی و مقاومتی اثر معنی داری روی آراشیدونیل گلیسرول (۱۹/۰ = P) و بتااندورفین (۴۵/۰ = P) نداشت. هشت هفته تمرین مقاومتی منجر به کاهش معنی دار آناندامید نسبت به گروه کنترل شد (۰۵/۰ = P). میزان شادی در هر سه گروه تمرینی نسبت به گروه کنترل افزایش معنی دار داشت (۰۴/۰ = P).
نتیجه گیری: نتایج افزایش میانجی های مرتبط با شادی را نشان می دهد، در مورد تاثیر خاص ورزش طولانی مدت بر روی سیستم اندوکانابینوئید، نتیجه گیری قطعی دشوار است. به نظر می رسد ورزش هوازی نسبت به سایر تمرینات موجب شادی بیشتر در آزمودنی ها شده است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مسلم شریفی
Graduated PhD in Sports Physiology, Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran
محمدرضا حامدی نیا
Professor, Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran
سید علیرضا حسینی کاخک
Associate Professor, Department of Sport Physiology, Faculty of Sport Sciences, Hakim Sabzevari University, Sabzevar, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :