بررسی تغییرات صید بر واحد سطح و پراکنش خانواده گوازیم ماهیان (Nemipteridae) در آب های استان سیستان و بلوچستان (ناحیه شمالی دریای عمان)
محل انتشار: مجله بوم شناسی آبزیان، دوره: 8، شماره: 4
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 105
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAEJ-8-4_007
تاریخ نمایه سازی: 24 دی 1402
چکیده مقاله:
مطالعه حاضر جهت بررسی تاثیر عمق بر الگوی پراکنش و تراکم خانواده گوازیم ماهیان در دریای عمان و محاسبه میزان صید بر واحد سطح و توده زنده آن ها به اجرا درآمد. به این منظور از گشت تحقیقاتی فردوس ۱ مجهز به تور ترال کف استفاده شد و مناطق از دماغه میدانی ('۵۵˚۵۸) طول شرقی تا خلیج گواتر در ('۲۵˚۶۱) طول شرقی در شهریور و مهر سال ۱۳۹۲ (بازه زمانی ۲۵ روز) نمونه برداری شد. کل منطقه مورد بررسی به پنج اشکوب (Aتا E) و ۴ لایه عمقی: ۲۰-۱۰، ۳۰-۲۰، ۵۰-۳۰ و ۱۰۰-۵۰ متری به تعداد ۸۲ ایستگاه در شمال دریای عمان انتخاب شد. بیشترین توده زنده در منطقه D (صیدگاه های کنارک، چابهار، رمین وکیژدف) ۵/۱۰۷۵ تن و بیشترین مقدار شاخص صید بر واحد سطح (CPUA)، ۸/۲۰۰۲ کیلوگرم بر مایل مربع دریایی، در اشکوب D(صیدگاه های کنارک، چابهار، رمین و کیژدف) محاسبه شد. بر اساس لایه های عمقی بیشترین میزان صید بر واحد سطح در لایه عمقی۵۰-۳۰ متر ۹/۲۶۴۱ کیلوگرم بر مایل مربع دریایی و بیشترین توده زنده، ۸/۹۱۹ تن در لایه عمقی ۵۰-۳۰ متر محاسبه گردید. نقشه پراکنش خانواده گوازیم ماهیان به کمک نرم افزار Arc-GIS نسخه ۳/۹ ترسیم شد. زیستگاه اصلی این خانواده منطقه D (صیدگاه های کنارک، چابهار، رمین، کیژدف) و لایه عمقی ۵۰-۳۰ متر به شمار می رود که عوامل مختلفی مانند فراوانی مواد غذایی و عوامل محیطی عامل این تراکم است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ویدا مطوری
Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
حدیده معبودی
Department of Fisheries, Ahvaz Branch, Islamic Azad University, Ahvaz, Iran
تورج ولی نسب
Iranian Fisheries Science Research Institute, Agricultural research, Education and Extension, Organization, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :