مقاله علمی – ترویجی: تصفیه زیستی مواد زائد با استفاده از ریزجلبک ها
محل انتشار: مجله آبزیان زینتی، دوره: 10، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 209
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORAQ-10-3_005
تاریخ نمایه سازی: 19 دی 1402
چکیده مقاله:
وجود مواد مغذی در پساب منجر به غنی شدن محیط و بروز مشکلات زیست محیطی در محیط های آبی می گردد. سیستمهای متداول تصفیه فاضلاب قادر به حذف موثر فسفر نیستند. ورود فسفر به منابع آبی موجب ایجاد یوتریفیکاسیون میشود. از میان روشهای مختلفی که برای جداسازی مواد مغذی در پساب به کار رفته است، استفاده از ریز جلبکها دارای کارایی مناسبی میباشد. تصفیه زیستی پساب با استفاده از ریزجلبک برای حذف مواد مغذی مانند نیتروژن و فسفر و ایجاد اکسیژن برای باکتری های هوازی به تازگی مورد استقبال قرار گرفته است. ریزجلبک ها با استفاده از نور خورشید، مواد مغذی پساب را مصرف کرده و به توده های زیستی مفید تبدیل می کنند. این مقاله در نظر دارد در خصوص تصفیه زیستی پساب با استفاده از ریزجلبک ها بحث کند. کارایی ریزجلبک ها در تصفیه پساب به نوع گونه، غلظت توده جلبکی، نور، میزان هوادهی و زمان مناسب برای حداکثر فعالیت جلبک بر پساب، مرتبط است.
کلیدواژه ها:
Micro-algae ، Waste water ، Nutrient ، Biological treatment ، ریزجلبک ، پساب ، مواد مغذی ، تصفیه زیستی
نویسندگان
رضا نهاوندی
موسسه تحقیقات علوم دامی کشور،
سعید تمدنی جهرمی
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرعباس، ایران.
محمد خلیل پذیر
پژوهشکده میگوی کشور
سجاد پورمظفر
ایستگاه تحقیقات نرمتنان خلیج فارس، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرلنگه، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :