تاثیرعلف هرز انگلی گل جالیز((Orobanch aegyptica و برخی روشهای موثر در کنترل آن برخصوصیات فتوسنتز درگوجه فرنگی ((Lycopersicon esculentum

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 61

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANWEED04_226

تاریخ نمایه سازی: 16 دی 1402

چکیده مقاله:

علف های هرز انگلی قادرند جنبه های مختلفی از فتوسنتزگیاه میزبان مانند سرعت اسیمیلاسیون دی اکسید کربن را تحت تاثیر قرار دهند. به منظور مطالعه چگونگی تاثیر روشهای مختلف مدیریتی برویژگی های فتوسنتزی گوجه فرنگی در رابطه انگلی با گل جالیز، آزمایشی در گلخانه تحقیقاتی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد انجام گرفت . در این تحقیق پس از اعمال تیمار های مدیریتی شامل کاربرد علف کش آپیروس(سولفوسولفورون۱۵۰ گرم در هکتار) و کود های نیتروژنه (اوره و نیترات آمونیوم۲۰۰ کیلو گرم در هکتار)، در۵ نوبت درطول فصل رشد، سرعت اسیمیلاسیون دی اکسید کربن در جوان ترین برگ کاملا توسعه یافته اندازه گیری شد.نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که گل جالیز قادر است سرعت اسیمیلاسیون کربن و وزن خشک گیاه میزبان را به ترتیب ۲۰ و ۵۰ درصد کاهش دهد. کاربرد علفکش باعث کنترل کامل گل جالیز شده اما سرعت اسیمیلاسیون کربن در گیاه میزبان را در حدود۱۴درصدکاهش میدهد.این درحالیست که کاربرد کود اوره ضمن کاهش ۱۸ درصدی سرعت فتوسنتز منجر به کنترل نسبی گل جالیز می شود.کاربرد علف کش و کوداوره با هم منجر به کنترل کامل گل جالیز و بیشترین بیومس در گیاه میزبان شد.به نظر می رسد کاربرد علف کش منجر به کنترل کامل گل جالیز و کاربرد کود اوره به دلیل فراهم نمودن نیتروژن بیشتر در برگ منجر به افزایش سرعت و میزان اسیمیلاسیون در گوجه فرنگی های آلوده شده است .

نویسندگان

کبری اروجی

دانشجوی دکتری رشته علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

محمدحسن راشدمحصل

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

پرویز رضوانی مقدم

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

مهدی نصیری محلاتی

عضوهیئت علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد

زینب اورسجی

دانشجوی دکتری رشته علوم علف های هرز دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد