بررسی نگرش زیست محیطی و راهکارهای تقویت آن (مطالعه موردی: دانشجویان کشاورزی دانشگاه محقق اردبیلی)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 136

فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SRBAU-19-1_009

تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1402

چکیده مقاله:

امروزه یکی از مسائل بحران­زا و مهم پیش روی بشر، چالش­های زیست محیطی است. یکی از عوامل اصلی این بحران، عدم توجه و ناکافی بودن آموزش­های زیست محیطی است. شناخت وضعیت نگرش دانشجویان به عنوان یکی از قشرهای تاثیرگذار جامعه و راهکارهای تقویت آن می تواند زمینه ساز برنامه­ریزی آتی به منظور بهبود وضعیت دانش و آگاهی زیست محیطی گردد. از این رو هدف تحقیق حاضر بررسی وضعیت نگرش زیست محیطی و راهکارهای تقویت آن در بین دانشجویان دانشکده کشاورزی محقق اردبیلی بود.تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش پیمایشی است. جامعه آماری تحقیق حاضر دانشجویان کشاورزی دانشکده کشاورزی محقق اردبیلی (۱۹۲۹=n) بود که با فرمول کوکران ۱۴۰ نفر به روش نمونه گیری تصادفی طبقه­ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار تحقیق پرسشنامه بود که روایی آن با استفاده از پنل متخصصین و پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ مورد تایید قرار گرفت.یافته های پژوهش نشان داد به طورکلی دانشجویان دارای دیدگاه زیست محیطی نسبتا مثبتی می باشند. همچنین نتایج تحلیل همبستگی پیرسون و اسپیرمن نشان داد که رابطه معناداری بین دیدگاه دانشجویان مورد مطالعه بر اساس متغیرهای سن، درآمد، مقطع و رشته تحصیلی، تحصیلات پدر و مادر، بعد خانوار، ترم تحصیلی، واحدگذرانده و میزان استفاده از منابع اطلاعاتی وجود دارد. تحلیل رگرسیون نیز نشان داد که پنج متغیر بهبود راهکارها، منابع اطلاعاتی، معدل، ترم تحصیلی و سن ۵۱ درصد واریانس سطح نگرش زیست­محیطی دانشجویان کشاورزی را تبیین می کنند. اگرچه دانشجویان مورد بررسی دارای نگرش نسبتا مطلوبی نسبت به محیط زیست بودند اما به منظور ختم این نگرش به رفتار مسئولانه باید اقدامات متعددی در سطح خرد و کلان انجام پذیرد. بسترسازی مناسب برای ارائه آموزش­های لازم توسط مراجع آموزشی مسئول، می­تواند دیدگاه دانشجویان را به سوی حفاظت از محیط زیست مساعدتر نموده و با ایجاد تشکل های حامی محیط زیست و حمایت از آن ها علاوه بر بهبود نگرش زیست محیطی اقدامات عملی نیز در جهت حفظ محیط زیست انجام پذیرد.

نویسندگان

ابوالمحمد بندری

کارشناس ارشد رشته مدیریت کشاورزی، دانشگاه محقق اردبیلی، اردبیل، ایران.

امید جمشیدی

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی، دانشکده علوم زراعی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری، ساری، ایران (مسوول مکاتبات)

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :