مطالعه پویش کل ژنومی بر پایه آنالیز مسیر مرتبط با صفات تعداد کل بره متولد شده و سن اولین زایش در گوسفندان چند قلوزا
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 81
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-14-41_007
تاریخ نمایه سازی: 30 آذر 1402
چکیده مقاله:
چکیده مبسوط
مقدمه و هدف: بررسی معماری ژنتیکی صفات تولیدمثلی بهدلیل اینکه تاثیر عمدهای بر سیستمهای تولیدی در صنعت گوسفنداری دارد، مورد توجه محققین قرار گرفته است. هدف پژوهش حاضر، شناسایی مناطق ژنومی موثر بر تعداد کل نتاج متولد شده و سن اولین برهزایی میشهای نژاد پربازده کایاس با استفاده از آرایه های ژنومی ۵۰K بود.
مواد و روشها: در این تحقیق، از اطلاعات ژنوتیپی و فنوتیپی ۵۳۸ راس از میش های با باروری بالا شامل تعداد کل بره متولد شده در طول عمر و سن اولین زایش استفاده شد. آنالیز در سه مرحله شامل تعیین مکان SNPهای معنی دار با ژن، ارتباط ژن ها به طبقات عملکردی و مسیرهای بیوشیمیایی و در ادامه آنالیز همبستگی بین هر یک از مسیرهای عملکردی با صفات فنوتیپی مورد نظر انجام گرفت. ارزیابی پویش ژنومی برای صفات تولید مثلی در نرم افزار GEMMA انجام شد و سپس با استفاده از بسته نرمافزاری biomaRt۲ برنامه R ژن های معنی داری که در داخل و یا ۱۵ کیلوباز بالا و پاییندست نشانگرهای معنی دار قرار داشتند، شناسایی شدند. در نهایت، آنالیز غنی سازی مجموعه های ژنی با برنامه برخط KOBAS با هدف شناسایی عملکرد بیولوژیکی ژن های نزدیک به مناطق انتخابی از طریق پایگاه های برخط GO، KEGG، Reactome، BioCyc و PANTHER انجام شد.
یافته ها: در این پژوهش تعداد ۱۱ نشانگر تک نوکلئوتیدی روی کروموزوم های ۱، ۲، ۵، ۷، ۸، ۱۰، ۱۳، ۱۵، ۱۷، ۲۲ و ۲۳ شناسایی شدند. در این مناطق ژن های QULP۱،AURKA،TEX۱۲،DLG۱T،ACVR۱، LCP۲ و PPFIA۲ که با صفات تولیدمثلی در ارتباط هستند، قرار داشتند. برخی از این ژنهای شناسایی شده در این تحقیق با مطالعات قبلی همخوانی داشتند. در تحلیل غنی سازی مجموعه های ژنی، تعداد ۱۹ مسیر بیولوژیکی مرتبط با صفات تولید مثلی شناسایی شدند. برخی از مسیرهای زیستی شناسایی شده در باروری، نرخ تخمکاندازی، بیوسنتز استروژن، نرخ آبستنی، رشد و توسعه عضلات اسکلتی، رشد ابتدایی جنین و سن بلوغ نقش مهمی دارند.
نتیج هگیری: نتایج حاصل از این تحقیق می تواند نقش مکانیسم های ژنتیکی موثر بر صفات تولید مثلی بیشتر آشکار سازد. با توجه به تایید مناطق قبلی پویش ژنومی و نیز شناسایی مناطق ژنومی جدید در این مطالعه، می توان با اطمینان بیشتراز یافتههای این پژوهش در برنامه های اصلاح نژادی برای صفات اقتصادی مهم در گوسفند استفاده نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین محمدی
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture and Natural Resources, Arak University, Arak, Iran
محمد شمس اللهی
Department of Animal Sciences, Faculty of Agriculture, University of Ilam, Ilam, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :