پتانسیل ها و مشکلات تولید بذر هیبرید F1 پیاز در ایران
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 4,113
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_429
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
کشور ایران با داشتن سطح زیر کشت حدود 45 هزار هکتار هر ساله شاهد واردات بذر ارقام خارجی آزاد گرده افشان (op) و هیبرید F1 پیاز می باشد که به دلیل انحصار تولید و توزیع آن توسط شرکت های خارجی، در برخی از سال ها به قیمت بسیار زیادی به فروش می رسد. گذشته از بار مالی و ارزی، به دلیل حساسیت شدید این گیاه به عوامل محیطی- در برخی از موارد شاهد عدم سازگاری ارقام وارداتی با شرایط تولید داخل کشور می باشیم. از طرفی جمعیت ها و توده های بومی متنوع و سازگار با اقلیم های خاص در کشور ایران به میزان فوق العاده زیادی و جود دارد که بسیاری از آنها ئر معرض فراموشی و فرسایش ژنتیکی قرار دارند. جهت حفظ و بهره مندی قسمتی از موجودیت این ژرم پلایم ارزشمند، استراتژی تولید بذر هیبرید مطرح می شود. که در این مقاله ضمن ارائه نتایج طرح های تحقیقاتی اجرا شده در مرکز تحقیقات کشاورزی اصفهان طی 12 سال اخیر در این زمینه که حاکی از وجود ژنوتیپ های نر عقیم و نگهدارنده مربوطه هتروزیس معنی دار در برخی از ترکیبات بین والدین استخراج شده از توده های بومی می باشد، به جمع بندی و ذکر نقاط قوت و تنگناها پرداخته خواهد شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عماد شاه منصوری
عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :