بررسی تاثیر ترکیبی از چند قارچ کش در کنترل Pythium aphanidermatum عامل مرگ گیاهچه چغندر قند

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 3,897

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SEEDTECH02_409

تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391

چکیده مقاله:

تاثیر شش قارچکش ریدومیل ام زد، فلینت، رورال تی اس، سومی 8 ، ویتاواکس- تیرام، سلست و برخی از ترکیبات این قارچ کش ها بر روی قارچ Pythium aphanidermatum عامل مرگ گیاهچه چغندرقند در مطالعات درون شیشه ای و گلخانه ای مورد بررسی قرار گرفت . در آزمایشات درون شیشه ای قارچ کش ها ریدومیل ام زد و ویتاواکس- تیرام در غلظت های مختلف (1 و 2 و 3 در هزار) توانست به طور کامل از رشد میسلیومی آن را کاهش داد. قارچ کش های رورال تی اس و سومی 8 و سلست تاثسری بر رشد قارچ P. aphanidermatum نداشتند. در آزمایشات گلخانه ای بیشترین درصد گیاهچه بقا یافته (82/8 درصد) در مقایسه با شاهد بدون قارچکش (29 درصد) در خاک آلوده به P. aphanidermatum در بذور ضد عفونی با فارچکش ریدومیل ام زد مشاهده گردید. در ازمایشات ترکیب قارچکشها، بذور ضد عفونی شده با ترکیب قارچکشهای ریدومیل ام زد + رورال تی اس و ریدومیل ام زد + فلینت د رمقایسه با سایرین بیشترین درصد گیاهچه بقا یافته ( به ترتیب 40/68 و 38/5 درصد در آزمایش اول و 58/48 و 54/70 درصد در آژمایش دوم) را یکماه پس از تلقیح ایجاد کردند. این در حالیست که درصد گیاهچه بقا یافته در خاک آلوده در تیمار بذر بدون قارچکش ( به ترتیب در آزمایش اول 16/5 درصد و در آزمایش دوم 15/5 درصد) بود.

کلیدواژه ها:

چغندر قند ، ضد عفونی بذر ، مرگ گیاهچه Pythium aphanidermatum

نویسندگان

مژده کاکوئی نژاد

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج

سیدباقر محمودی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج

محمد علی چگینی

موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه بذر چغندر قند، کرج

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ارشاد، ج .(1374). قارچهای ایران. نشریه شماره10 موسسه تحقیقات بررسی ...
  • Neergaard, P. 1977. Seed Pathology, Vols. I, II. New York: ...
  • نمایش کامل مراجع