تاثیر پیش تیمار با باکتری های محرک رشد گیاهی (PGPR) بر برخی از صفتهای مورفولوژیکی گیاه ذرت
محل انتشار: دومین همایش ملی علوم و تکنولوژی بذر
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,027
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
SEEDTECH02_210
تاریخ نمایه سازی: 15 اسفند 1391
چکیده مقاله:
کاربرد کودهای بیولوژیک به ویژه باکتریهای محرک رشد گیاه به صورت تلفیق با مصرف کودهای شیمیایی مهمترین راهبرد تغذیه تلفیقی گیاه برای مدیریت پایدار بوم نظام های کشاورزی و افزایش تولید آنها در سیستم کشاورزی پایدار با نهاده کافی می باشد. به منظور بررسی تاثیر کاربرد مایه تلقیح باکتری های آزوسپریلیوم و از توباکتر بر برخی صفت های مورفولوژیکی گیاه ذرت، آزمایشی در سال زراعی 1389 در مزرعه ی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان شرقی به صورت فاکتوریل و در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی در سه تکرار انجام شد. فاکتورهای مورد بررسی شامل چهار سطح کود نیتروژن ( صفر و 60 و 120 و 180 کیلوگرم در هکتار) از منبع اوره و تلقیح بذر با سویه های مختلف باکتری در سه سطح (باکتری آزوسپریلیوم لیپوزوم استرین OF، ازتوباکتر کروکوکوم استرین 5 و عدم تلقیح با این باکتری به عنوان شاهد) بودند. نتایج این بررسی نشان داد که پیش تیمار بذر ذرت با ابکتری های محرک رشد تاثیر مثبتی بر صفت های، ارتفاع بلال، تعداد شاخه در تاسل، تعداد برگ بالای بلال، تعداد بدگ در غلاف، عمق دانه، طول بلال و مساحت برگ بلال داشت. نقش باکتری آزوسپریلیوم بسیار بارزتر از ازتو باکتر بود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
زهره زارع زاد
دانشجوی کارشناسی ارشد علوم و تکنولوژی بذر
رئوف سید شریفی
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
مرتضی برمکی
استادیار دانشگاه محقق اردبیلی
اکبر عبدی
مربی مرکز تحقیقات گیاه شناسی تبریز
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :