سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت

سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,494

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

SDTC03_009

تاریخ نمایه سازی: 4 اسفند 1391

چکیده مقاله مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت

بیوسورفکتانت ها، مواد فعال سطحی هستند که به روش بیولوژیک توسط میکروارگانیسم ها تولید می شوند غربالگری میکروارگانیسم های مولد بیوسورفکتانت از میان انبوهی از باکتری های جداسازی شده از منابع مختلف، نیاز به روش ارزیابی توانمند و سریعی دارد که قادر باشد تولید بیوسورفکتانت را در محیط کشت باکتریایی سنجش نماید. از آنجا که کاهش کشش سطحی (ST) ویژگی ذاتی بیوسورفکتانت ها تا قبل از غلظت نقطه بحرانی است، در این مطالعه، نتایج دو روش آنالیزی سریع جابجایی روغن و تست همولیز، با نتایج تکنیک ST مورد مقایسه قرار گرفتند. از 32 کلنی جداسازی شده از چاه های نفت اهواز، 16 مورد به هیچکدام از تست ها پاسخ مثبت ندادند، نتایج 16 باکتری دیگر توانای کاهش کشش سطحی را از 69mN/m به کمتر از 42mN/m نشان داده است. امتیاز پاسخ روش کشش سطحی و جابجایی روغن در 69% از موارد با هم یکسان و ضرایب همبستگی اسپیرمن و پیرسون حدود 0/5 بیانگر ارتباط نتایج حاصل از این دو روش بود. این در حالیست که مقایسه پاسخ های تست همولیز با نتایج تکنیک ST موجب بروز اشکالات «رد به حق» و «قبول به ناحق» در تحلیل داده ها و قضاوت در مورد سویه ها گردید و این امر با مقادیر نزدیک به صفر ضرایب همبستگی اسپیرمن و پیرسون مشهود بود. طبق نتایج حاصل از این تحقیق ملاحظه گردید که سازگاری خوبی بین نتایج حاصل از روش ST و تکنیک جابجایی روغن وجود دارد. به این ترتیب روش جابجایی روغن به عنوان روشی آسان، مورد اعتماد، برای سنجش حضور بیوسورفکتانت در محیط کشت باکتریایی پیشنهاد می شود. این روش آزمون، بدون نیاز به تجهیزات دستگاهی خاص قادر به آنالیز حجم بسیار اندکی از نمونه می باشد. همچنین از مزایای دیگر این روش قابلیت کاربرد آن در بازه غلظتی بعد از نقطه بحرانی تشکیل میسل (cmc) است که کشش سطحی ثابت مانده و روش ST از نشان دادن تغییر غلظت بیوسورفکتانت عاجز است.

کلیدواژه های مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت:

نویسندگان مقاله مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت

طیبه باقری لطف آباد

عضو هیئت علمی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
Banat, I. M. , The isolation of a thermophilic bi ...
Banat I. M., Biosurfactans production possible uses in microbial enhanced ...
Batista, S., et al, Isolation and characteri zation of bi ...
Benincasa, M., et al, Chemical structure, surface properties and biological ...
Bernheimer, A.W. and Avigad, L.S., Nature and properties of a ...
Carrillo, P., et al, Isolation and selection of bi o ...
Christofi, N. and Ivshina, I., Microbial surfactants and their use ...
Desai, J. D. and Banat, I. M., Microbial production of ...
Gautam, K. and Tyagi, V., Microbial Surfactants: A Review.J. Oleo ...
Javaheri, M. and jenneman, g. E.; Mcinerney, _ and Knapp, ...
1] Lakshmipathy, T. D., et al, Production of biosurfactant and ...
Morikawa, M., et al., A study on the S tructure-funct ...
Pacheco, G. J., et al, Biosurfactant production by Rhodococcus erythropolis ...
Pruthi, V. and Cameotr S.S., Rapid identification of b io ...
Thavasi, R.. et al, Biosurfactans from marine bacterial isolates, Current ...
Youssef, Noha H., et al, Comparison of methods to detect ...
نمایش کامل مراجع

مقاله فارسی "مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت" توسط طیبه باقری لطف آباد، عضو هیئت علمی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری؛ رضا روستا آزاد نوشته شده و در سال 1391 پس از تایید کمیته علمی سومین همایش علوم و فناوری مواد فعال سطحی و صنایع شوینده پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سنتز بیوسورفکتانت، تست جابجایی روغن، غربالگری سویه ها هستند. این مقاله در تاریخ 4 اسفند 1391 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 1494 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که بیوسورفکتانت ها، مواد فعال سطحی هستند که به روش بیولوژیک توسط میکروارگانیسم ها تولید می شوند غربالگری میکروارگانیسم های مولد بیوسورفکتانت از میان انبوهی از باکتری های جداسازی شده از منابع مختلف، نیاز به روش ارزیابی توانمند و سریعی دارد که قادر باشد تولید بیوسورفکتانت را در محیط کشت باکتریایی سنجش نماید. از آنجا که کاهش کشش سطحی (ST) ویژگی ... . برای دانلود فایل کامل مقاله مقایسه روش های غربالگری سویه های تولید کننده بیوسورفکتانت با 8 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.