طراحی تطبیقی مدل نابی- چابکی زنجیره تامین با رویکرد مدل سازی ساختاری- تفسیری و دیمتل
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 85
فایل این مقاله در 23 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ORMR-5-2_003
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
امروزه بسیاری از سازمان ها و شرکت ها با رقابت بسیار زیاد و محیط نامطمئنی مواجه هستند که به واسطه نوآوری های فناوری و نیازهای در حال تغییر مشتریان شدت پیدا کرده است. از این رو تمرکز بر مهندسی ارزش و استفاده بهینه از منابع به شدت رو به افزایش می باشد. در چنین محیطی رویکردهای تک بعدی گذشته در زنجیره تامین دیگر قابلیت و توانایی خود را از دست داده اند. یکی از راه های مقابله با چنین چالش هایی استفاده از تلفیق دو پارادایم نابی و چابکی است. از این رو با هدف تدوین مدل های نابی- چابکی زنجیره تامین، بررسی گسترده ای در ادبیات موضوع صورت گرفته است.
در نتیجه این کار و مصاحبه با آگاهان ۱۵ عامل اصلی موفقیت زنجیره تامین ناب- چابک شناسایی شدند. سپس این فاکتورها وارد پرسشنامه ای شده و در اختیار آگاهان زنجیره تامین چهار شرکت مطرح گرماساز ایران قرار گرفت. نتایج به دست آمده با رویکرد مقایسه تطبیقی از دو تکنیک مدل سازی ساختاری – تفسیری و دیمتل به دست آمدند که در نتیجه آن دو نقشه استراتژی جداگانه برای نابی- چابکی زنجیره تامین ارائه شدند. ارتباطات به دست آمده در مدل سازی ساختاری – تفسیری و دیمتل نشان داد که استفاده از IT، مدیریت، آموزش و توسعه کارکنان، طراحی شبکه تامین و استانداردسازی فرآیندها پایه و اساس نابی – چابکی را تشکیل می دهند و در پی بینشی که نقشه استراتژیک دیمتل و مدل سازی ساختاری - تفسیری به مدیران ارائه می کند، می تواند به آنها در برنامه ریزی استراتژیک برای بهبود نابی- چابکی زنجیره تامین کمک کند.
کلیدواژه ها:
Leagility ، Interpretive Structural Modeling ، DEMATEL ، Supply Chain ، نابی- چابکی ، دیمتل ، مدل سازی ساختاری تفسیری ، زنجیره تامین
نویسندگان
علی رجب زاده
Associate Professor, Department of Management , Department of Management and Economics, TarbiatModarres University, Tehran , Iran
محسن کرامت پناه
. M.A. Industrial Management, Institute of Management and Planning Studies, Tehran, Iran.
کامبیز شاهرودی
Assistant prof. Management Faculty, Rasht Islamic Azad University, Gilan, Iran.
امین کرامت پناه
. M.A. Business Management, Management Faculty, Rasht Islamic Azad University, Gilan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :