بررسی سینیتیکی وایزوترمی حذف روی از آب به وسیله پوسته بلال طبیعی و اصلاح شده با اسید تارتاریک
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 129
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEHE-4-1_006
تاریخ نمایه سازی: 8 آذر 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: فلزروی به عنوان یکی از عناصر ضروی برای انسان محسوب می شود اما در غلظت های زیاد خصوصا در منابع آب آشامیدنی، باعث مشکلات بهداشتی برای انسان می شود که باید به طریقی حذف شود. بنابراین هدف از این تحقیق بررسی کارایی پوسته بلال طبیعی و اصلاح شده با اسید تارتاریک در حذف روی از آب می باشد.
روش بررسی: این تخقیق یک مطالعه تجربی- آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته و با تغییر فاکتورهای موثر مانند pH (۲ تا ۷)، زمان تماس(۵ تا ۱۸۰ دقیقه)، غلظت اولیه روی(۱۰ تا ۱۵۰ میلی گرم در لیتر) و مقدار جاذب(۱ تا ۶ گرم در لیتر) در ۱۰۰ میلی لیتر آب مقطر صورت گرفت. غلظت روی با استفاده از دستگاه جذب اتمی اندازه گیری وظرفیت و درصد جذب مشخص شد. از آنالیزANOVA برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
یافته ها: با افزایش زمان تماس، دوز جاذب و pH و کاهش غلظت اولیه روی میزان حذف افزایش خواهد یافت. در شرایط بهینه میزان جذب برای پوسته بلال طبیعی و اصلاح شده به ترتیب برابر با ۹۱% و ۹۸% بدست آمد. ایزوترم جذب از مدل لانگمویر نوع دو و سینتیک جذب از سینتیک درجه دو کاذب تبعیت بیشتری نشان داد. آنالیزANOVA نشان داد که تمامی متغیرها تاثیر قابل توجهی در میزان درصد حذف داشتند(۰۵/۰>p).
نتیجه گیری: براساس نتایج می توان اظهار نمود که پوسته بلال مخصوصا پوسته بلال اصلاح شده می تواند به عنوان یک جاذب ارزان قیمت و مناسب در حذف روی از محلول های آبی مورد استفاده قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سید مهدی قاسمی
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشک ی شهید بهشتی، تهران، ایران
حسینعلی اصغرنیا
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی بابل، بابل، ایران
محمود علیمحمدی
گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
عباس احمدنژاد
روه مهندسی بهداشت محیط، معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان ، گرگان
داود بلارک
گروه مه ندسی بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان ، زاهدان
کمال الدین کریمیان
مرکز تحقیقات بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی کردستان، سنندج، ایران, گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :