تخلیص آنزیمی صمغ دانه بالنگو (Lallemantia royleana) و بررسی ویژگی های فیزیکوشیمیایی و امولسیون کنندگی آن
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 183
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_FSCT-16-95_004
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1402
چکیده مقاله:
صمغها گروهی از ترکیبات پلیساکاریدی با زنجیره طولانی یا وزن مولکولی بالا هستند که بهطور گستردهای در مواد غذایی و سایر صنایع به عنوان تثبیت کننده، اصلاح کننده بافت، قوامدهنده، تشکیل دهنده ژل و امولسیفایر بهکار برده میشوند. هدف از این پژوهش، شناسایی خواص فیزیکوشیمیایی و امولسیونی صمغ دانه بالنگو فاقد پروتئین میباشد. نتایج نشان داد، وزن مولکولی صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین به ترتیب ۳۱۲۰ و ۳۳۶۰ kDa است. گروههای عمده عملکردی شناسایی شده در طیف FTIR از صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن شامل O-H، C-H، C=O، -COO- و C-O-C بود. نتایج حاصل از GC-MS نشان داد، منوساکاریدهای مشخص شده در صمغ دانه بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن شامل گلوکز، گالاکتوز، آرابینور، زایلوز و رامنوز بود. براساس نتایج رئولوژیکی، نمونه فاقد پروتئین صمغ بالنگو کمترین میزان پروتئین را دارا بود و این منجر به بزرگ شدن قطرات و پایداری کمتر امولسیون گردید. برازش دادههای رئولوژیکی امولسیون با مدل هرشل-بالکی نشان داد، ضریب تبیین (۲R) بسیار نزدیک به ۱ بود و خطای جذر میانگین مربعات RMSE)) کمتر از ۴/۰ بدست آمد، که نشان از مناسب بودن این مدل برای توصیف رفتار جریان امولسیونهای تولیدی دارد. همچنین شاخص رفتار جریان امولسیونها کمتر از ۱ بود، که تاییدکننده رفتار تضعیفشونده با برش امولسیونها است، اما تفاوت معنیداری بین امولسیونها مشاهده نشد (P>۰.۰۵). در آزمون تنش متغیر، تمامی امولسیونها، مقدار مدول ذخیره بیشتر از مدول اتلاف بود که غالب بودن رفتار الاستیک را نشان میدهد. در آزمون فرکانس متغیر، تمامی نمونههای امولسیون میزان مدول ذخیره بیشتر از مدول اتلاف بود که رفتار شبه جامد امولسیونها را تایید میکند. شاخص قانون توان در مدول ذخیره امولسیون صمغ بالنگو و نمونه فاقد پروتئین آن نزدیک به صفر بود که بیانگر رفتار الاستیک قویتر در امولسیون است.
کلیدواژه ها:
Balangu seed ، Protein-free ، Viscoelastic ، FTIR ، GC-MS. ، دانه بالنگو ، فاقد پروتئین ، ویسکوالاستیک ، FTIR ، GC-MS
نویسندگان
Maryam Sardarodiyan
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
Akram Arianfar
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
Ali Mohamadi Sani
Department of Food Science and Technology, Quchan Branch, Islamic Azad University, Quchan, Iran
Sara Naji-Tabasi
Department of Food Nanotechnology, Research Institute of Food Science and Technology (RIFST), POBox: ۹۱۸۹۵-۱۵۷.۳۵۶, Mashhad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :