ارتباط تعالی سالمندی با کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به سرطان
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 218
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-25-3_011
تاریخ نمایه سازی: 19 آبان 1402
چکیده مقاله:
راضیه السادات حسینی ، آمنه ملایی* ، معصومه علیجانپور آقاملکی
زمینه و هدف: تعالی سالمندی در دوران سالمندی به عنوان یکی از اجزای سلامت معنوی بر کیفیت زندگی و سازگاری فرد مبتلا به بیماری های مزمن از طریق ایجاد معنا و مفهوم در زندگی اثر داشته و رویکرد مهمی در ارتقاء ابعاد سلامت سالمندی به شمار می رود. این مطالعه به منظور ارزیابی ارتباط تعالی سالمندی با کیفیت زندگی سالمندان مبتلا به سرطان انجام شد.
روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی روی ۲۰۰ سالمند مبتلا به سرطان در دو مرکز آموزشی پژوهشی درمانی فیروزگر و رسول اکرم(ص) تهران طی سال ۱۴۰۰ انجام شد. از فرم مشخصات فردی، پرسشنامه تعالی سالمند (GTS) و پرسشنامه کیفیت زندگی (LEIPAD) استفاده گردید. ابعاد تعالی سالمندی شامل ماورای مادی، مربوط به خود و شخصیتی اجتماعی بودند. ابعاد کیفیت زندگی شامل جسمی، مراقبت از خود، افسردگی و اضطراب، عملکرد ذهنی، عملکرد اجتماعی، عملکرد جنسی و رضایت از زندگی بودند.
یافته ها: تعالی سالمندی با وضعیت تاهل، میزان تحصیلات، وضعیت اشتغال، وضعیت مسکن، نوع سرطان و نوع درمان ارتباط آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). سن با کیفیت زندگی همبستگی منفی معنی دار داشت (r=-۰.۲۰۶). تعالی سالمندی با نمره کلی کیفیت زندگی همبستگی مثبت معنی داری داشت (r=۰.۲۲۱, P=۰.۰۰۲). همچنین تعالی سالمندی با ابعاد کیفیت زندگی شامل افسردگی و اضطراب (r=۰.۱۴۶, P=۰.۰۴)، عملکرد ذهنی (r=۰.۱۶۷, P=۰.۰۱۸)، عملکرد اجتماعی (r=۰.۲۲۶, P<۰.۰۰۱) و رضایت از زندگی (r=۰.۲۵۶, P<۰.۰۰۱) همبستگی مثبت معنی دار داشت.
نتیجه گیری: افزایش تعالی سالمندی سبب افزایش کیفیت زندگی در سالمندان می گردد.
کلیدواژه ها:
Aging ، Neoplasms ، Gerotranscendence ، Quality of Life ، Spirituality ، سالمندی ، سرطان ، تعالی سالمندی ، کیفیت زندگی ، سلامت معنوی
نویسندگان
راضیه السادات حسینی
Assistant Professor of Gerontology, Department of Community Health, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
آمنه ملایی
M.Sc Student in Geriatric Nursing, School of Nursing and Midwifery, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran.
معصومه علیجانپور آقاملکی
Ph.D in Reproductive Health, School of Nursing and Midwifery, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :