The comparison of the effect of vitamin E on the expression of p۵۳/PTEN of prostate gland of male rats in two groups of intensive continuous and intermittent exercise training
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 7، شماره: 3
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 164
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-7-3_014
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: فعالیت بدنی و رژیم غذایی، مهمترین عوامل تعیین کننده قابل تغییر در خطر ابتلا به سرطان می باشند. هدف از تحقیق حاضر، مقایسه تاثیر ویتامین E بر بیان ژن های p۵۳/PTEN غده پروستات موش های نر در دو گروه با تمرینات تداومی و تناوبی شدید بود.
مواد و روش ها: برای این منظور، ۵۶ سر موش صحرایی نر بصورت تصادفی به ۷ گروه کنترل، شم، تمرین تداومی شدید، تمرین تناوبی شدید، تمرین تداومی شدید + ویتامین E، تمرین تناوبی شدید + ویتامین E و ویتامین E تقسیم شدند. پروتکل تمرین تداومی و تناوبی به مدت ۶ هفته، بصورت ۶ روز در هفته، با رعایت اصل اضافه بار بر روی تردمیل اجرا شد. میزان بیان ژن های تحقیق با استفاده از روش real-time PCR و سطح ویتامین E نیز با استفاده از روش HPLC اندازه گیری شد. همچنین از روش آماری پارامتریک تحلیل واریانس یک-طرفه برای بررسی اختلاف گروه ها استفاده شد.
نتایج: مصرف مکمل ویتامین E به همراه تمرین تداومی، باعث کاهش معنی داری در بیان ژن p۵۳ نسبت به گروه کنترل شد (۰۰۴/۰>p). در مقابل، مصرف مکمل ویتامین E به همراه تمرین تناوبی، باعث کاهش معنی داری در بیان ژن p۵۳ (۰۱۳/۰>p) و افزایش معنی داری در بیان ژن PTEN شد (۰۳۵/۰>p).
نتیجه گیری: تمرینات تداومی و تناوبی شدید، بیان ژن های سرکوب گر توموری p۵۳ و PTEN را کاهش می دهد و مصرف مکمل ویتامین E به همراه این نوع تمرینات، می تواند تا حدودی باعث اثرات متفاوت در بیان این ژن ها شود.
کلیدواژه ها:
Vitamin E ، Continuous training ، intermittent training ، p۵۳ ، PTEN ، Prostate Gland ، ویتامین E ، تمرینات تداومی ، تمرین تناوبی ، p۵۳ ، PTEN ، غده ی پروستات
نویسندگان
امین اله دشتیان
Department of Exercise Physiology, University of Birjand, Birjand, Iran
محمد اسماعیل افضل پور
Department of Exercise Physiology, University of Birjand, Birjand, Iran
نادر تنیده
Stem Cell Technology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مسعود سپهری منش
Gastrointestinal and Liver Diseases Research Center, Guilan University of Medical Sciences, Rasht, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :