Determining of Fungal Contamination and Survey the Respective Effective Factors in Public Indoor Swimming Pools, Shiraz, Southern Iran
محل انتشار: مجله علوم پیشرفته زیست پزشکی، دوره: 8، شماره: 3
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 161
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JABS-8-3_004
تاریخ نمایه سازی: 9 آبان 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: استخرهای شنای عمومی مکان مناسبی جهت انتشار و انتقال قارچ های بیماری زا محسوب می شوند. هدف این مطالعه تعیین میزان آلودگی قارچی محیط و آب استخرهای شنای عمومی سرپوشیده شهر شیراز و ارتباط آن با میزان کلر، دما، اسیدیته و کدورت آب به منظور ارتقاء سیستم بهداشت عمومی بود.
مواد و روش ها: نمونه آب از ۱۳ استخر عمومی سرپوشیده شیراز جمع آوری و فیلتر شد. دما، میزان کلر، اسیدیته و کدورت آب استخرها در محل اندازه گیری شد. نمونه ها از قسمت های مختلف استخرها با استفاده از موکت استریل ۴×۴ جمع آوری و روی محیط سابرود دکستروز آگار کشت داده شدند. شناسایی قارچ ها بر اساس خصوصیات ماکروسکوپی، میکروسکوپی و تست های تکمیلی انجام گردید. تعیین نوع درماتوفیت ها به روش PCR-RFLP انجام شد.
نتایج: میانگین میزان اسیدیته، کلر و دمای آب استخرها به ترتیب ۶/۷، ۵/۱ میلی گرم بر لیتر و ۲/۳۱ درجه سانتی گراد بود. کدورتی در نمونه های آب مشاهده نشد. در کل ۲۹ گونه قارچ از محیط و آب استخرهای شنا، شناسایی شدند. میزان کلر آب با جداسازی قارچ از آن ارتباط داشت. گونه های مختلف قارچ های رشته ای شفاف (آسپرژیلوس، پنی سیلیوم)، قارچ رشته ای رنگی (آلترناریا، اپی کوکوم، کلادوسپوریوم) و مخمر (کاندیدا، رودوتورولا) جدا شدند. رختکن و محل تعویض کفش آلوده ترین قسمت های استخرها بودند.
نتیجه گیری: با توجه به جداشدن گونه های مختلف خانواده قارچ ها از محیط و آب استخرهای شنا، تمیز کردن محیط استخر، بخصوص رختکن و محل تعویض کفش و کنترل میزان کلر آب، نقش مهمی در کاهش آلودگی قارچی و انتقال آن دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه قاسمی
Islamic Azad University of Shiraz Private University, Shiraz, Iran
فروزنده زرآور
School of Paramedical Sciences, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
پریسا بدیعی
Prof. Alborzi Clinical Microbiology Research Center, Shiraz University of Medical Sciences, Shiraz, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :