سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی)

سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 379

فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

KBAU04_160

تاریخ نمایه سازی: 8 آبان 1402

چکیده مقاله تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی)

این موضوع که فضاهای آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان موثر است، چندین دهه مطالعات بسیاری را در حوزه های مختلف روانشناسی محیط در فضاهای آموزشی به خود اختصاص داده است. ارتباط محیط و رفتار در محیط های آموزشی به عنوان یک چالش اساسی در طراحی این فضاها محسوب می شود؛ در نتیجه طراحی محیط-های آموزشی یک دغدغه مهم برای معماران و طراحان به حساب آورده می شود. در جهت رفع این موضوع می توان هم ساختی محیط و رفتار را راه حلی در جهت کاهش تعارضات یاد شده دانست به صورتی که کالبد و رفتار به موازات هم در معماری در نظر گرفته شوند. این تحقیق در نظر دارد تا با تطبیق نظریه سینومورفی (هم ساختی رفتار و ظرف کالبدی) در دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی با استفاده از ترکیب تکنیک های ثبت رفتار و الگوهای رفتاری (نقشه فعالیتی) به ارائه متغیرهای مشخصی در ایجاد یک محیط آموزشی پاسخده بپردازد.روش تحقیق مورد نظر در این تحقیق به لحاظ هدف ، کاربردی و به لحاظ متد روش توصیفی-تحلیلی می باشد. این پژوهش با رویکردی تلفیقی و استفاده از روش تحقیق پدیدار شناسی توصیفی(دیکلمن) به کمک فنون بررسی اسنادی، مردم نگاری و مشاهدات میدانی مستقیم و غیرمداخله ای به تحلیل کیفی داده ها می پردازد. نتایج تحقیق نشان می دهد که همساختی محیط رفتار پایدار و در نظر گرفتن متغیرهای میانجی در آن می تواند به ایجاد یک محیط آموزشی پاسخده بر اساس الگوهای رفتاری غالب استفاده کنندگان منجر شود.

کلیدواژه های تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی):

همساختی محیط و رفتار ، نقشه برداری رفتاری ، روش دیکلمن ، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی

نویسندگان مقاله تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی)

شیما فعلی

دانشجوی دکتری تخصصی، گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

فرح حبیب

استاد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

آزاده شاهچراغی

دانشیار گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران

مقاله فارسی "تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی)" توسط شیما فعلی، دانشجوی دکتری تخصصی، گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ فرح حبیب، استاد گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران؛ آزاده شاهچراغی، دانشیار گروه معماری، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران نوشته شده و در سال 1402 پس از تایید کمیته علمی چهارمین کنفرانس ملی شهرسازی و معماری دانش بنیان پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله همساختی محیط و رفتار، نقشه برداری رفتاری، روش دیکلمن، دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی هستند. این مقاله در تاریخ 8 آبان 1402 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 379 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که این موضوع که فضاهای آموزشی بر میزان یادگیری دانش آموزان موثر است، چندین دهه مطالعات بسیاری را در حوزه های مختلف روانشناسی محیط در فضاهای آموزشی به خود اختصاص داده است. ارتباط محیط و رفتار در محیط های آموزشی به عنوان یک چالش اساسی در طراحی این فضاها محسوب می شود؛ در نتیجه طراحی محیط-های آموزشی یک دغدغه مهم برای ... . برای دانلود فایل کامل مقاله تبیین متغیرهای موثر بر ایجاد محیط های آموزشی پاسخده بر اساس همساختی محیط- رفتار پایدار (نمونه موردی: دانشکده معماری و شهرسازی دانشگاه شهید بهشتی) با 10 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.