بررسی و مقایسه نیمرخ مهارت های عصب روان شناختی دانش آموزان دارای اختلال یادگیری خاص، دانش آموزان با نقص توجه بیش فعالی و دانش آموزان عادی

سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 131

فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_CLPSY-2-6_006

تاریخ نمایه سازی: 6 آبان 1402

چکیده مقاله:

مقدمه: پژوهش حاضر با هدف بررسی و مقایسه نیمرخ مهارت­های عصب روان شناختی دانش­آموزان دارای اختلال یادگیری خاص، بیش فعال همراه با نقص توجه و عادی شهر اصفهان انجام شد. روش: جامعه آماری شامل کلیه دانش­آموزان دارای اختلال یادگیری خاص، بیش فعال همراه با نقص توجه و عادی مقطع دبستان شهر اصفهان در سال تحصیلی ۹۵-۱۳۹۴ بود. بدین منظور با استفاده از روش نمونه­گیری در دسترس ۳۰ نفر دانش­آموز پسر دارای اختلال یادگیری خاص که توسط مشاوران مراکز اختلال یادگیری تشخیص داده شده بودند و ۳۰ نفر دانش آموز پسر بیش­فعال همراه با نقص توجه که توسط روان پزشکان کودک تشخیص داده شده بودند و با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای چندمرحله ای ۳۰ نفر دانش آموز پسر عادی انتخاب شدند و ازنظر مهارت­های عصب روان شناختی موردبررسی قرار گرفتند. روش این پژوهش علی مقایسه­ای بود. ابزار مورداستفاده در پژوهش پرسشنامه مهارت­های عصب روان شناختی کانرز (۲۰۰۷) بود. داده­ها با روش تحلیل واریانس یک راهه تجزیه وتحلیل شد. یافته ها: نتایج پژوهش حاکی از تفاوت معنادار مهارت­های عصب روان شناختی بین گروه ها در متغیرهای توجه، حافظه، کارکردهای اجرایی، پردازش شناختی و عدم تفاوت معنادار در متغیرهای عملکرد حسی حرکتی و زبان بود (P ≤۰/۰۵). نتیجه­گیری: با توجه به نتایج تحقیق می توان نتیجه گرفت دانش آموزان با اختلال یادگیری خاص و دانش آموزان بیش فعالی همراه با نقص توجه نسبت به دانش آموزان عادی، نارسایی های عصب روان شناختی بیشتری را تجربه می کنند.

کلیدواژه ها:

مهارت های عصب روان شناختی ، اختلال یادگیری خاص ، اختلال بیش-فعالی همراه با نقص توجه

نویسندگان

. .

استادیار گروه روانشناسی، دانشگاه پیام نور، ایران.

. .

کارشناس ارشد روانشناسی بالینی، دانشگاه پیام نور، ایران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :