عوامل زمینه ساز زیست جنسی زنان در باشگاه ها و سالن های ورزشی شهر اصفهان
محل انتشار: فصلنامه زن در توسعه و سیاست، دوره: 14، شماره: 4
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 7,389
فایل این مقاله در 34 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWDP-14-4_001
تاریخ نمایه سازی: 3 آبان 1402
چکیده مقاله:
با چرخش مفهومی غریزه جنسی به لذت جنسی شاهد غلبه گفتمانهای جنسی به حوزههای اجتماعی و درنوردیده شدن مرز میان فضاهای خصوصی و عمومی هستیم. یکی از نمودهای ورود گفتمانهای جنسی به فضاهای عمومی را میتوان در میدان بررسی شده پژوهش حاضر، یعنی در باشگاههای ورزشی، مشاهده کرد. پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل زمینه ساز زیست جنسی زنان در باشگاههای ورزشی در سال ۱۳۹۴۱۳۹۵ در بازه زمانی ۱۸ ماه مطالعه عمیق انجام شد. گردآوری اطلاعات با استفاده از مشاهده، مشاهده مشارکتی و مصاحبه نیمساختیافته با ۲۱ نفر از زنان ورزشکار شهر اصفهان انجام گرفت. روش نمونهگیری از نوع نمونهگیری هدف مند، نظری و گلولهبرفی است. برای تحلیل اطلاعات از تکنیکهای نظریه دادهبنیاد و رویکرد کدگذاری استراوس استفاده شد. همچنین، برای حصول اعتباریابی پژوهش از روش تطبیق توسط اعضا، بررسی همکار و مشارکتی بودن پژوهش استفاده شد. تحلیل اطلاعات در سه مرحله کدگذاری باز، محوری و گزینشی بیانگر این است که در شناخت عوامل زمینه ساز زیست جنسی زنان در باشگاههای ورزشی علایق جنسی تغییر یافته به منزله شرایط علی اثرگذار، فرهنگ هوسران به منزله شرایط بسترساز، فانتزیهای زیبایی در قالب استراتژیها و پیامدهایی در ابعاد روانی و اجتماعی مهم و در خور توجه اند. بنابراین، درهمریختگی زیست جنسی زنان به منزله هسته مرکزی باید مورد توجه سیاست گذاران فرهنگی قرار بگیرد. خلق مفاهیم جدید در ایجاد هنجارهای نو یا جایگزینی هنجارهای ناکارآمد گذشته میتواند به کاهش بیهنجاری زیست جنسی و سامان بخشیدن به این نیاز اساسی کمک کند.
کلیدواژه ها:
باشگاههای ورزشی ، پیامدهای روانی و اجتماعی ، زنان ، زیست جنسی ، علایق جنسی تغییر یافته ، فانتزیهای زیبایی ، فرهنگ هوسران ، کلیشههای جنسیتی ، گفتمانهای جنسی ، نظریه دادهبنیاد
نویسندگان
سیدعلی هاشمیانفر
هیئت علمی گروه جامعه شناسی دانشگاه اصفهان
نفیسه چینی
دانشجوی دکتری جامعه شناسی دانشگاه دهاقان
مریم مکتوبیان
کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :