اثرات استفاده از آب اسیدی شده همراه با شکل استفاده از دانه کامل گندم قبل و بعد از پلت بر عملکرد رشد، ویژگی های لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های ایمنی و خونی در جوجه های گوشتی
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 125
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_VTJ-36-3_002
تاریخ نمایه سازی: 2 آبان 1402
چکیده مقاله:
استفاده از اسیدهای آلی در آب آشامیدنی و روش استفاده از دانه های کامل غلات در جیره (قبل یا بعد ازپلت) استراتژی های موثری در صنعت تغذیه جوجه های گوشتی هستند. لذا، این پژوهش به منظور ارزیابی تاثیر روش های مختلف استفاده از دانه گندم در جیره های پلت شده بر عملکرد، خصوصیات لاشه، قابلیت هضم مواد مغذی و فراسنجه های ایمنی و خونی در جوجه های گوشتی دریافت کننده آب اسیدی شده انجام شد. در این آزمایش ، تعداد ۳۰۰ قطعه جوجه گوشتی نر سویه راس ۳۰۸ با ۶ تیمار و ۵ تکرار در یک دوره ۳۵ روزه استفاده شدند. آزمایش در قالب طرح کاملا تصادفی با آرایش فاکتوریل ۳×۲ شامل دو سطح استفاده از اسیدهای آلی در آب آشامیدنی (۰ و ۳۵۰ میلی لیتر بر ۱۰۰۰ لیتر آب) و سه روش استفاده از دانه گندم (خرد شده در پلت، کامل در پلت و کامل بعد از پلت) بود. استفاده از دانه کامل گندم بعد از پلت سبب بهبود ضریب تبدیل غذایی شد (۰۵/۰ > P). ضرایب قابلیت هضم ایلئومی پروتئین در جوجه های دریافت کننده آب اسیدی شده و جیره های حاوی دانه کامل گندم بعد از پلت به طور معنی داری افزایش یافت (۰۵/۰ > P). استفاده از دانه کامل گندم قبل از پلت سبب کاهش مقدار تری گلیسرید خون شد (۰۵/۰ > P). بر اساس نتایج این پژوهش می توان نتیجه گیری کرد که استفاده از آب اسیدی و دانه کامل گندم بعد از پلت سبب افزایش عملکرد رشد، قابلیت هضم مواد مغذی و برخی از ویژگی های لاشه در جوجه های گوشتی شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهری سادات مهدوی ساداتی
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران
وحید رضایی پور
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران
روح الله عبدالله پور
گروه علوم دامی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قائم شهر، قائم شهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :