بررسی کارآیی آزاتیوپرین با دوزهای پایین در کاهش عود و وابستگی به کورتیکواستروئید در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 214

فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-26-2_008

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: کولیت اولسراتیو یک بیماری روده ای التهابی ایدیوپاتیک و شایع در بالغین است. اگرچه کورتیکواستروئیدها از موثرترین درمان های نگهدارنده برای کولیت اوسراتیو هستند، ولی به دلیل وابستگی بیماران به اینگونه داروها و بروز عوارض جدی ناشی از این داروها، بکارگیری داروی سرکوب کننده سیستم ایمنی یا جراحی باید به طور جدی مورد توجه قرار گیرد. هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثربخشی دوزهای کم داروی آزاتیوپرین در کاهش عود و وابستگی به کورتیکواستروئید در بیماران مبتلا به کولیت اولسراتیو بود. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی از نوع مقطعی، تعداد ۹۶ بیمار مبتلا به کولیت اولسراتیو به مدت یک سال پیگیری شدند. بیمارانی که براساس اندیکاسیون، تحت درمان با داروی کورتیکواستروئید قرار می گرفتند، در صورت عدم توانایی در کاهش دوز کورتیکواستروئید، در عود دوم تحت درمان با آزاتیوپرین با دوز  mg/kg ۱/۵-۱ قرار می گرفتند. مشخصات دموگرافیک، شدت بیماری در ابتدای مطالعه و پاسخ به درمان، عود بیماری و نیز عوارض دارویی در طی مطالعه مورد بررسی قرار گرفت. داده ها با استفاده ازآزمون Chi-square ، در نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل گردید. یافته ها: در شروع مطالعه، بیش از ۵۰ درصد بیماران دارای شدت بالای علائم بیماری بودند. در بیماران تحت مطالعه، ۴۰ نفر (۴۱/۷%) وابستگی به کورتیکواستروئید داشتند که همه تحت درمان با داروی آزاتیوپرین قرار گرفتند. از ۹۶ بیمار مورد پیگیری طی یک سال،۲۴نفر عود بیماری داشته و ۷۲ نفر عود نداشتند. ۹۷/۸ درصد بیماران وابسته به کورتیکواستروئید با تجویز آزاتیوپرین، کورتیکواستروئید را قطع کردند و فقط یک بیمار به دلیل عدم پاسخ به آزاتیوپرین، تحت عمل جراحی قرار گرفت. نتیجه گیری: با توجه به شیوع وابستگی به مصرف کورتیکواستروئیدها، تجویز دوزهای پایین آزاتیوپرین می تواند به عنوان یکی از درمان های موثر در کاهش میزان عود بیماری و نیز اجتناب از مصرف مکرر کورتیکواستروئید، مورد توجه بیشتر قرار گیرد.

نویسندگان

مریم رضایی

Cardiovascular disease research center, Department of Internal Diseases, Birjand University of Medical Science, Birjand, Iran.

حسن سلمان روغنی

Yazd University of Medical Science- Medical faculty- Department of Internal Diseases, Yazd, Iran.

میثم سرگزی

Medical Students Research`s Center, Zahedan University of Medical Science, Zahedan, Iran.

فاطمه مهدی زاده

Cardiovascular disease research center, Department of Internal Diseases, Birjand University of Medical Science, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • D’haens G, Sandborn WJ, Feagan BG, Geboes K, Hanauer SB, ...
  • Rodríguez-Moranta F, Soriano-Izquierdo A, Guardiola J. [Current status of treatment ...
  • Sood A, Midha V, Sood N, Avasthi G. Azathioprine versus ...
  • Faubion WA Jr, Loftus EV Jr, Harmsen WS, Zinsmeister AR, ...
  • Loftus EV Jr. Clinical epidemiology of inflammatory bowel disease: Incidence, ...
  • Kappelman MD, Rifas-Shiman SL, Kleinman K, Ollendorf D, Bousvaros A, ...
  • Connell WR, Kamm MA, Dickson M, Balkwill AM, Ritchie JK, ...
  • Timmer A, Patton PH, Chande N, McDonald JW, MacDonald JK. ...
  • Mantzaris GJ, Sfakianakis M, Archavlis E, Petraki K, Christidou A, ...
  • Kennedy NA, Kalla R, Warner B, Gambles CJ, Musy R, ...
  • Shi HY, Chan FK, Leung WK, Li MK, Leung CM, ...
  • نمایش کامل مراجع