مطالعه جابه جایی قائم حاصل از زمینلرزه ۱۷/۸/۹۸ ترکمانچای با استفاده از روش InSAR
محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 46، شماره: 3
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 141
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JESPHYS-46-3_003
تاریخ نمایه سازی: 26 مهر 1402
چکیده مقاله:
زلزله به عنوان یکی انواع مخاطرات محیطی محسوب میشود که با آثار محسوس و نامحسوسی همراه است. یکی از آثار نامحسوس زلزلهها، جابه جایی قائم زمین است که با توجه به تاثیراتی که بر شهرها و لندفرمهای منطقه دارد، ارزیابی آنها میتواند بسیار حائز اهمیت باشد. با توجه به اهمیت موضوع، در این تحقیق به ارزیابی میزان جابه جایی قائم زمین ناشی از زلزله ۱۷ آبان ۱۳۹۸ ترکمانچای به روش تداخلسنجی راداری پرداخته شده است. در این تحقیق از ۲ تصویر ماهواره سنتینل ۱ مربوط به یک دوره زمانی ۱۲روزه قبل و بعد از زلزله (۲۸/۱۰/۲۰۱۹ و ۰۹/۱۱/۲۰۱۹) و همچنین روش تداخل سنجی راداری استفاده شده است. نرمافزارهای مورداستفاده در تحقیق نیز شامل SNAP (انجام پیش پردازشهای لازم و تهیه نقشه میزان جابه جایی)، Snaphu (باز کردن فازها) و ARCGIS (تهیه نقشههای خروجی) میباشد. نتایج تحقیق بیانگر این است که تحت تاثیر زلزله ترکمانچای، محدوده مطالعاتی با ۱۳+ و ۹۶- میلیمتر جابه جایی همراه بوده است. نتیجه ارزیابی جابه جایی در نقاط شهری محدوده مطالعاتی بیانگر این است که شهر سراب با ۴۱، ترکمانچای با ۳۰، میانه با ۳، هشترود با ۲۸، ترک با ۱۸، آقکند با ۱۴ و نیر با ۳۲ میلیمتر فرونشست همراه بودهاند. همچنین نتایج ارزیابی جابه جایی در واحدهای ژئومورفولوژی نیز بیانگر این است که جابه جایی قائم صورت گرفته در دشتهای منطقه میتواند در نوسان آبهای زیرزمینی و جابه جایی صورت گرفته در دامنهها، میتواند در تشدید حرکات دامنهای در سالهای آتی موثر باشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
Saeed Negahban
Assistant Professor, Department of Geography, Faculty of Economics, Management & Social sciences, Shiraz University, Shiraz, Iran
Hamid Ganjaeian
Ph.D. Student, Department of Physical Geography, Faculty of Geography, University of Tehran, Tehran, Iran
Shahla Saeedi
M.Sc. Graduated, Department of Physical Geography, Faculty of Geography, Isfahan University, Isfahan, Iran
Afshan Ghasemi
Ph.D. Student, Department of Physical Geography, Faculty of Geo Science, Shahid Beheshti University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :