تاثیر۱۲ هفته تمرینات کالیستنیک در محیط کار بر شاخص های ترکیب بدنی و برخی فاکتور های خونی کارمندان زن میانسال
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 15، شماره: 3
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 170
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-15-3_007
تاریخ نمایه سازی: 19 مهر 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: کم تحریکی ابعاد مختلف زندگی کارمندان ازجمله سلامت جسمانی آنها را تحت تاثیر قرار داده، روند طبیعی زندگی افراد را مختل، میزان کارایی و طول عمر آنها را کاهش می دهد. یکی از راه حل های کاهش تاثیرات بی تحرکی فعالیت بدنی است. در این پژوهش تاثیر۱۲ هفته تمرینات کالیستنیک در محیط کار بر شاخص های ترکیب بدنی و برخی فاکتور های خونی کارمندان زن میانسال مورد بررسی قرار می گیرد.
روش بررسی: در این مطالعه پژوهشی،۳۰ نفر به صورت تصادفی در دو گروه تجربی(۱۵ نفر) و گروه کنترل(۱۵ نفر)تقسیم شدند. ۱۲هفته تمرینات ورزشی کالیستنیک توسط گروه تجربی انجام شد. شاخص های ترکیب بدنی و برخی از فاکتورهای خونی قبل و پس از تمرینات ارزیابی شدند. به منظور مقایسه های درون گروهی از آزمون Tهمبسته و مقایسه های بین گروهی از آزمون Tمستقل استفاده شد و در سطح معنی داری ۰/۰۵ با استفاده از نرم افزار spss استفاده شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که تمرینات کالیستنیک در محیط کار، بهبود معنی داری در شاخص های ترکیب بدنی از جمله وزن(P=۰/۰۱۱)، شاخص توده بدنی(P=۰/۰۲۶)، دور کمر(P=۰/۰۰۱)، دور لگن (P=۰/۰۲۵) و نسبت دور کمر به لگن (P=۰/۰۳۶) در گروه تجربی نسبت به گروه کنترل ایجاد شد. همچنین بهبود معنی داری در قند خون(P=۰/۰۰۶)، فشار خون سیستولیک(P=۰/۰۲۴) و انعطاف پذیری(P=۰/۰۱۹) در گروه تجربی نسبت به کنترل مشاهده شد. با این وجود، تفاوت معنی داری در فشار خون دیاستولیک(P=۰/۱۹۹) ، HDL (۱۸۴/۰= P) و LDL (۹۰۲/۰= P) مشاهده نشد.
نتیجه گیری: ۱۲هفته تمرینات کالیستنیک در محیط کار باعث بهبود معنی داری در شاخص های ترکیب بدنی، انعطاف پذیری، فشار خون و قند خون شد. اما تاثیر معنی داری بر روی HDL و LDL نداشت. در نتیجه این تمرینات در محیط کار می تواند تاثیراتی هرچند اندک بر سلامت کارمندان زن داشته و سلامت جسمانی آنها را ارتقا دهند.
کلیدواژه ها:
Female employees ، inactivity ، body composition ، HDL ، LDL ، کارمندان زن ، بی تحرکی ، ترکیب بدنی ، HDL ، LDL
نویسندگان
مهدی غفاری
Shahrekord University
مصیب نظری
Shahrekord University
ابراهیم بنی طالبی
Shahrekord University
خدیجه نادری
Shahrekord University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :