ارزیابی اثر اسید تانیک بر خواص و میزان جذب اشعه UV درفیلم زیست تخریب پذیر بر مبنای ژلاتین ماهی سردآبی
محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,296
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
FSS02_416
تاریخ نمایه سازی: 18 دی 1391
چکیده مقاله:
امروزه استفاده از فیلم و پوشش های خوراکی به دلیل زیست تخریب پذیر بودن آنهاگسترش بسیاری یافته است، در این پژوهش با استفاده از ژلاتین ماهی که از پسماند کم ارزش پوست ماهی استخراج می گردد با هدف تهیه فیلمی نامحلول و تاثیر استفاده از اسید تانیک در فیلم بر پایه ژلاتین ماهی سردآبی بر میزان جذب اشعه UV بود، ساختار ژلاتین ماهی سردآبی با کمک ترکیبات فنلی طبیعی )اسید تانیک( اصلاح می گردد. جهت اصلاح و ایجاد پیوندهای عرضی بر روی ژلاتین ماهی سرد آبی، اسید تانیک)غلظت های % 0و% 1و% 3و% 5( و پلاستیسایزر )سوربیتول گلیسرول( استفاده گردید. ابتدا با کاهش اسیدیته -< اسید تانیک ) 9 PH ( در دمای °C 00 در حضور اکسیژن ایجاد ترکیب کوئینین نمود . سپس با ژلاتین مخلوط شده وبه روش کستینگ بر روی سطوح مخصوص ریخته شد و در شرایط کنترل شده خشک گردید. خواصی چون حلالیت در آب ونفوذپذیری به بخارآب و میزان جذب توسط دستگاه اسپکتوفوتومتر در طول موج nm 000 تا 1100 مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصله نشان داد اگرچه ژلاتین ماهی سرد آبی به طور کامل در آب با غلظت های بالا محلول است ولی با ایجاد پیوندهای عرضی به کمک اسید تانیک نامحلول گردید و همچنین جذب اشعه UV در طول موج بین nm 000 تا 000 مشاهده شد. در بررسی نفوذ پذیری به بخارآب اختلاف معنی داری) p<0.05 ) مشاهده گردید و با افزایش غلظت اسید تانیک میزان نفوذپذیری به بخار آب کاهش پیدا کرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نیما سلامت
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه پژوهشی بایوپلیمر، گروه علوم و صنایع غذای
عبدالرضا محمدی نافچی
عضو هیات علمی،گروه پژوهشی بایوپلیمر، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکد
راضیه نیازمند
عضو هیات علمی،گروه پژوهشی بایوپلیمر، گروه علوم و صنایع غذایی، دانشکد
ABD Karim Alias
Professor in Food Biopolymer Research Group, Food Technology Division, School of Industrial Technology, Universiti Sains Malaysia, ۱۱۸۰۰ Minden, Penang, Malaysia
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :