سال انتشار: 1391
محل انتشار: اولین همایش منطقه ای معماری و شهرسازی
کد COI مقاله: SAQZAU01_053
زبان مقاله: فارسیمشاهده این مقاله: 1,301
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این مقاله را که دارای 9 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
مشخصات نویسندگان مقاله تعیین پهنههای مناسب ایجاد رویکردهای معماری زیست اقلیمی باتأکید بر باغ بام در ایران، مطالعه موردی : شهر تهران
چکیده مقاله:
امروزه متناسب نمودن کمیت و کیفیت معماری به نخستین دغدغه معماران تبدیل شده و رویکرد زیستمحیطی باعنوانهایی مانند معماری پایدار و معماری سبز بررسی میشود. باغ بام یکی از رویکردهای نو در معماری وشهرسازی و برخاسته از مفاهیم توسعه پایدار است که از آن میتوان بهمنظور افزایش سرانهی فضای سبز، ارتقای کیفیت محیط زیست و توسعهی پایدار شهری بهره برد. این بامهای سبز شهری با بهبود کیفیت هوا، کاهش حجمفاضلاب سطحی، کاهش آثار جزیره حرارتی شهری، برقراری تعادل حرارتی در محیط داخلی و خارجی بنا، خلق زیستگاه طبیعی، تنوع زیستی و افزایش طول عمر بهرهبرداری از عایق بام، گامی مثبت در جهت بهبود کیفیتمحیط شهری است. ارزش افزوده بالای زمین و پایین بودن مساحت فضای سبز نیز باعث شده تا استفاده از فناوری بام سبز در کلانشهرهای ایران به علت بهبود و پایداری کیفیت محیطهای شهری گزینه مناسبی به نظر برسد. اینپژوهش به صورتی پیمایشی و با استفاده از تکنیک تحلیل سلسله مراتبی ) AHP (، آمادهسازی متغیرهای اقلیمی)دما، بارش و ساعات آفتابی( با استفاده از تکنیک زمینآمار IDW و متغیرهای تراکم ساختمانهای مسکونی، تراکم جمعیت، بافت فرسوده و جهت دامنههای شهر تهران با استفاده از تحلیلهای مکانی در GIS صورت گرفت.جهت آمادهسازی لایههای اقلیمی از دادههای میانگین دوره آماری 11 ساله شش ایستگاه هواشناسی استفاده 6 متغیرها بر مبنای تعیین اولویت آنها در ایجاد باغ بام، وزن نسبی هر یک × گردید. در ادامه با تشکیل ماتریس 6محاسبه شد که بیشترین وزن نسبی برای تراکم ساختمانهای مسکونی بدست آمد. بر مبنای وزنهای نسبی عاملها، نقشه تعیین پهنههای مناسب ساخت باغ بام در سطح شهر تهران تهیه شده که نشان داد بخشهای مرکزی، جنوبی و شرقی تهران با تراکم جمعیتی و ساختمانی بالا و به تبع آن کمبود فضاهای سبز شهری، بیش- ترین نیاز را در روی آوری به ایجاد باغ بام دارند
کلیدواژه ها:
کد مقاله/لینک ثابت به این مقاله
کد یکتای اختصاصی (COI) این مقاله در پایگاه سیویلیکا SAQZAU01_053 میباشد و برای لینک دهی به این مقاله می توانید از لینک زیر استفاده نمایید. این لینک همیشه ثابت است و به عنوان سند ثبت مقاله در مرجع سیویلیکا مورد استفاده قرار میگیرد:https://civilica.com/doc/177039/
نحوه استناد به مقاله:
در صورتی که می خواهید در اثر پژوهشی خود به این مقاله ارجاع دهید، به سادگی می توانید از عبارت زیر در بخش منابع و مراجع استفاده نمایید:خالدی، شهریار و درفشی، خه بات و غزاله، سارا و خالدی، شاهین،1391،تعیین پهنههای مناسب ایجاد رویکردهای معماری زیست اقلیمی باتأکید بر باغ بام در ایران، مطالعه موردی : شهر تهران،اولین همایش منطقه ای معماری و شهرسازی،سقز،https://civilica.com/doc/177039
در داخل متن نیز هر جا که به عبارت و یا دستاوردی از این مقاله اشاره شود پس از ذکر مطلب، در داخل پارانتز، مشخصات زیر نوشته می شود.
برای بار اول: (1391، خالدی، شهریار؛ خه بات درفشی و سارا غزاله و شاهین خالدی)
برای بار دوم به بعد: (1391، خالدی؛ درفشی و غزاله و خالدی)
برای آشنایی کامل با نحوه مرجع نویسی لطفا بخش راهنمای سیویلیکا (مرجع دهی) را ملاحظه نمایید.
مدیریت اطلاعات پژوهشی
اطلاعات استنادی این مقاله را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
علم سنجی و رتبه بندی مقاله
مشخصات مرکز تولید کننده این مقاله به صورت زیر است:
در بخش علم سنجی پایگاه سیویلیکا می توانید رتبه بندی علمی مراکز دانشگاهی و پژوهشی کشور را بر اساس آمار مقالات نمایه شده مشاهده نمایید.
مقالات پیشنهادی مرتبط
- اهمیت توجه به نوع پوشش گیاهی در تعدیل جزیره ی حرارتی (با بررسی نمونه موردی منطقه یک شهرداری تهران)
- اولویت بندی اقدامات مدیریت زیست محیطی سیلاب با رویکرد ریسک در شهرهای ساحلی غرب مازندران
- پیش یابی وضعیت بارشهای سیلزای اقلیم تغییر یافته آینده در تهران
- تحلیل بارش ماهانه رامسر درشرایط تغییراقلیم تحت سناریوی زیست محیطی مختلف
- بررسی روند وقوع بارش درایستگاه هواشناسی رامسر با استفاده ازروش من ـ کندال
مقالات فوق بر اساس داده کاوی مقالات مطالعه شده توسط پژوهشگران محاسبه شده است.
مقالات مرتبط جدید
- بررسی کارکرد موضوعات زیست محیطی در اقامتگاه گردشگری
- تبیین مولفه های طراحی مسکن انعطاف پذیر با تاکید بر پیش ساختگی در مسکن سازمانی؛ نمونه موردی مسکن سازمانی در اهواز
- بررسی پارامترهای بهسازی لرزه ای در ساختمانهای بتن با استفاده از سیستم جداسازلرزه ای LRB
- بررسی و ارزیابی میزان تاب آوری تاسیسات شهری در برابر تهدیدات انسان ساخت
- بررسی و مقایسه تاثیر افزودنیهای الیاف، پلیمر و نانو بر ویژگیهای مخلوط های آسفالت گرم
مقالات فوق اخیرا در حوزه مرتبط با این مقاله به سیویلیکا افزوده شده اند.
به اشتراک گذاری این صفحه
اطلاعات بیشتر درباره COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.