تأثیر منفی عدم مدیریت در منابع طبیعی مطالعه موردی: ظرفیت دام
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 732
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
ERANR01_233
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391
چکیده مقاله:
ثبات، تعادل و پایداری اکوسیستمهای طبیعی متاثر از کنش متقابل عوامل اقلیمی خاکی و موجوودات زنوده اسوت. در این راستا مدیریت چگونگی کنش متقابل دام و گیاه معرف چگونگی مدیریت منابع آب و خاک گیاه است. فشوار بویش از حد دام و بهره برداری غیر اصولی نیز باعث کاهش قدرت رویشی، کاهش زادآوری و استقرار گیاهچه هوای گونوه هوای بوا ارزش مرتعی و همچنین، موجب فشردگی و تقلیل سرعت نفوذ آب در خاک، افزایش جریانات سطحی و هرز آب، تشودید فرسایش و تولید رسوب میگردد. فشردگی خاک که حاصل تردد و لگدکوبی دام است باعث کاهش نفوذپذیری و افوزایش آبدهی سطحی میگردد. در حقیقت پیامد لگدکوبی تغییر خصوصیات فیزیکی خواک و اضومحلال و هودررفت قسومتی از علوفه تولیدی همان سال بوده، که خود ناشی از چرای نادرست و غیر اصولی دام در مراتع است. لذا بمنظور روشون شودن بخشی از تاثیر دام مازاد بر ظرفیت مرتع در مراتع قشلاقی استان گلستان، به وسویله 160 پولات 1 متور مربعوی بوه روش تصادفی سیستماتیک جهت تعیین درصد سطح لگدکوبی دام )مسیر های تردد دام( از عرصه نمونه گیری شد. نتایج نشان داد که حدود 40 درصد از سطح مرتع مختص به مسیرهای تردد دام می باشد. با توجه به این رونود تخریبوی، بوا کواهش فشار و ظرفیت چرای دام در طول یک برنامه مناسب و انجام عملیات اصلاح و احیا مراتع علاوه بر حفظ آب و خواک موی توان ظرفیت تولیدی مراتع را افزایش داد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
هادی افراه
کارشناس ارشد مرتعداری دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حسین بارانی
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
حسن یگانه
عضو باشگاه پژوهشگران جوان دانشگاه آزاد اسلامی واحد اردستان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :