ارزیابی تغییرات مکانی فرسایش پذیری خاک با استفاده ازروشهای تحلیل مکانی درحوضه آبخیز کچیک
محل انتشار: ششمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 684
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA06_637
تاریخ نمایه سازی: 9 دی 1391
چکیده مقاله:
امروزه فرسایش خاک بهعنوان یکی ازمباحث مهم مدیریت حوضه های آبخیز درسطح ملی و جهانی مطرح می باشد براساس رابطه جهانی فرسایش خاک USLE یکی ازعوامل شش گانه موثردرفرسایش آبی فرسایش پذیری خاک است که بیانگر حساسیت ذاتی خاک به فرسایش می باشد هدف اصلی این تحقیق مقایسه روشهای مختلف تحلیل مکانی شامل Kriging ، IDW ی TPSS دربراورد مکانی فرسایش پذیری خاک و پیشنهاد مناسب ترین روش درحوضه آبخیز کچیک استان گلستان می باشد بدین منظور با استفاده ازسیستم اطلاعات جغرافیایی تعداد 33 نقطه تصادفی درمحدوده مورد مطالعه مشخص و موقعیت جغرافیایی نقاط به سیستم موقعیت یاب جهانی وارد گردید و پس ازتعیین نقاط درحوضه مورد مطالعه نمونه برداری جهت تعیین خصوصیات فیزیکی و شیمیایی صورتگرفت نتایج این تحقیق نشان میدهد که روشهای کریجینگ و IDW براساس معیارهای میانگین خطای مطلق MAE و مجذور میانگین مربع خطا RMSE به ترتیب دارای کمترین و بیشترین میزانخطا میباشند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فاطمه سلیم فرگی
دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری
واحدبردی شیخ
استادیار دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی نجفی نژاد
دانشیار
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :