نقش اسید سالیسیلیک در کاهش اثرات ناشی از تنش خشکی از طریق تاثیر بر پارامترهای مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی در گیاه سیر
محل انتشار: هفتمین کنگره علوم باغبانی ایران
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,625
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
BAGHBANI07_360
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391
چکیده مقاله:
خشکی یکی از مشکلات محیطی جدی برای بقا گیاهان در دنیا می باشد. ترکیباتی که قادر به کاهش اثر خسارات ناشی از انواع تنش ها از جمله خشکی باشند از اهمیت خاصی برخوردارند. در این تحقیق اثرات اسید سالیسیلیک (0 و 0/1 و 0/5 میلی مولار) و تنش کم آبی (آبیاری معمولی و کاهش 40 % آبیاری)، بر رشد و برخی پارامترهای فیزیولوژیکی سیر مطالعه گردید. نتایج نشان داد که تنش خشکی باعث کاهش وزن خشک اندام هوایی و کاهش وزن سیرچه گردید. همچنین در شرایط تنش مقدار کلروفیل ،b،a کلروفیل کل و کاروتنوئید کاهش نشان دادند. در حالیکه تیمار گیاهان با اسید سالیسیلیک در هر دو غلظت باعث افزایش معنی دار این پارامترها در مقایسه با گیاهان کنترل گردید. علاوه بر این غلظت 0/5 میلی مولار اسید سالیسیلیک باعث افزایش محتوای آنتوسیانین در برگ گیاهان تحت تنش گردید. نتایج حاصل از این تحقیق نشان داد که تنش خشکی 52 در صد نشت یونی در گیاهان مورد آزمایش را افزایش داد اما اسید سالیسیلیک از طریق افزایش در آنتی اکسیدان های غیر آنزیمی از جمله آنتوسیانین ها و کاروتنوئیدها نقش مؤثری در کاهش نشت یونی داشت.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمدجواد آروین
هیات علمی پژوهشکده باغبانی ۲- کارشناس ارشد باغبانی
ابومسلم بیدشکی
کارشناس ارشد باغبانی
بتول کرامت
هیات علمی بخش زیست شناسی
کبری مقصودی
کارشناس ارشد زراعت دانشگاه شهید باهنر کرمان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :