توسعه یک چرخه رانندگی براساس داده های ضبط شده از یک خودروی هیبرید بنزینی- الکتریکی در دو مسیر از شهر تهران با الگوریتم میانگین کی
محل انتشار: فصلنامه کارافن، دوره: 19، شماره: 1
سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 124
فایل این مقاله در 25 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_KARFN-19-1_029
تاریخ نمایه سازی: 5 شهریور 1402
چکیده مقاله:
در این مقاله، یک چرخه رانندگی براساس دادههای ضبط شده از یک خودروی هیبرید بنزینی الکتریکی در دو مسیر شهر تهران با الگوریتم میانگین کی (K-means) توسعه داده شده است. برای این منظور، در دو مسیر متفاوت در شهر تهران، دادههای سرعت و مکان جغرافیایی خودرو برحسب زمان با یک نرمافزار تلفن همراه ضبط شد و نتایج آن با استفاده از دادهها در نمایشگر خودرو، صحهگذاری گردید. در ادامه، با استفاده از الگوریتم میانگین کی، دو چرخه رانندگی برای دو مسیر فوق استخراج شد و مشخصههای آنها با مشخصههای کل دادهها مقایسه گردید. نتایج به دست آمده نشان داد که برای نرم افزار توسعه یافته، داده برداری از دقت و کیفیت مناسبی برخوردار است. چرخههای رانندگی معرفی شده نهایی دارای خطاهای نسبی کمتر از ۱۰ درصد هستند که نشان از انتخاب مناسب آنها در کلان داده ضبط شده می باشند. همچنین، در مقایسه با چرخه های تولیدشده با خودروهای بنزینی در شهر تهران می توان ادعا کرد که بیش از آن که نوع وسیله نقلیه بر وضعیت حرکت خودرو موثر باشد فرهنگ رانندگی و نیز ناهمواری های جاده در این شهر تاثیرگذار هستند؛ زیرا این چرخه ها همگی اعدادی بیش از ۸۰ درصد و حدود ۳۰ کیلومتر بر ساعت را به ترتیب برای درصد زمان رانندگی و میانگین سرعت سفر ثبت کرده اند. نکته جالب دیگر به دست آمده از تحلیل کلان داده ضبط شده، این است که با توجه به درصد زمان توقف چرخه ها که همگی کمتر ۲۰ درصد هستند، رانندگان در تهران تمایل کمی به توقف دارند و لذا برای کنترل سرعت خودرو در ترافیک، نیازمند ایجاد تغییرات شدید در سرعت خودرو می شوند که همین اتفاق سبب ثبت انحراف حدود ۴۰ واحد از میانگین سرعت می شود که در مقایسه با سایر چرخه ها اندکی بیشتر است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد آزادی
دانشیار، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
شکوه دزیانیان
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه سمنان، سمنان، ایران.
علیرضا نوی
دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی برق، دانشگاه علم و صنعت ایران، تهران، ایران.
علیرضا سلمانی
کارشناسی ارشد، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال، تهران، ایران
تابانمهر قرائتی
دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی مکانیک، دانشگاه بین المللی امام خمینی، قزوین، ایران.
علی فرجی
دانشجوی کارشناسی، دانشکده مهندسی کامپیوتر، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :