بررسی ریز ازدیادی گیاه دارویی مرزه خوزستانی Satureia khuzistanica

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 995

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI07_072

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1391

چکیده مقاله:

پس از ضد عفونی و کشت بذور، جوانه های جانبی گیاهان مرزه حاصله در محیط های کشت مختلف MS و B5 و نیز غلظت ها و ترکیب های مختلفی هورمون IBA و BA، کشت شدند. در محیط کشت B5 بیشترین تعداد شاخه (2/7) و طویل ترین شاخه ها (5/3cm) ، بیشترین تعداد گره و درصد بقا، به دست آمد . بیشترین تعداد شاخه (2/55) ، تعداد گره (3/66)، بلندترین شاخه ها (5/91cm) و درصد بقای گیاهچه ها (95/7%) ، در غلظت 1mg/L BA ، به دست آمد. بلندترین شاخه ها (6/42cm) ، بیشترین تعداد گره (6/20)، در محیط کشت MS با غلظت 1mg/L BA ، مشاهده شد. شاخه های گره دار به دست آمده از گیاهچه های مرحله اول به خوبی در تمام ترکیبهای مختلف سیتوکنینها، رشد کردند . محیط کشت 1/4MS بیشترین درصد ریشه دهی (85/2%) را در مقایسه با محیط کشت 1/2MS (46/6%) و MS (17/6%)، داشت. بیشترین تعداد (12/3) با طول تقریبی (1/55cm)، در محیط کشت 1/2MS ، به دست آمد. ولی بیشترین درصد ریشه زایی (80/0%) و تعداد ریشه (8/4 و 7/7) به ترتیب در غلظت 0/25 و 0/5 IBA mg/L به دست آمد . سازگاری گیاهچه های تولید شده در محیط کشت کاملاً موفقیت آمیز بوده به طوری که 80 درصد گیاهچه ها زنده باقی ماندند.

نویسندگان

بهمن زاهدی

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه لرستان

جواد هادیان

استادیار پژوهشکده گیاهان دارویی دانشگاه شهید بهشتی تهران

امیر صحرارو

دانشجوی دکتری پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - Arikat N. A., F. M. Jawad, N. S. Karam ...
  • - Arora, R. and S.S., Bhjwarri.1989. In vitro propagation and ...
  • - Gambert, O.L, R.A., Miller, and K., Ojima. 1968. Nutrient ...
  • _ Murishage, T, and F., Skoog.1962. A revised medium for ...
  • _ Rechinger, K.H., 1982. Satureja. In Flora desiranischen hoclandes and ...
  • نمایش کامل مراجع