زیست نشان گرهای آنزیمی پروانه برگ خوارتوت، Glyphodes pyloalis Walker، در تماس با برخی نانومواد مورد کاربرد در فرمولاسیون های نوین آفت کشی
محل انتشار: فصلنامه تحقیقات آفات گیاهی، دوره: 10، شماره: 1
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 171
فایل این مقاله در 17 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IPRJ-10-1_007
تاریخ نمایه سازی: 1 شهریور 1402
چکیده مقاله:
فعالیت استرازهای عمومی (ESTs)، کاتالاز (CAT) و گلوتاتیوناس-ترانسفراز (GST) پروانه برگ خوار توت (Glyphodes pyloalis Walker) برای بررسی واکنش داخل بدن (in vivo) حشره به نانولوله های کربنی (CNT) خالص و نانوذرات حاصل از اتصال نانولوله های کربنی به دیاکسید تیتانیوم (CNTs/TiO۲-NPs) مورد ارزیابی قرار گرفت. این بررسی های بیوشیمیایی طی سه زمان مواجهه (۲۴، ۴۸ و ۷۲ ساعت) با غلظت های مختلف این نانوذرات (۱۰۰، ۲۰۰، ۳۰۰، ۴۰۰ و ۵۰۰ میلی گرم بر لیتر) انجام شد. نتایج نشان داد با به کارگیری آلفا-نفتیلاستات (α-NA) به عنوان سوبسترا، افزایش غلظتهای هر دو تیمار (یعنی CNT و CNTs/TiO۲-NPs) باعث مختل شدن برگشت ناپذیر فعالیت استرازهای عمومی لاروهای سن پنجم این آفت می شود. این در حالی است که ارزیابی فعالیت آنزیم با به کارگیری بتا-نفتیلاستات (β-NA) به عنوان سوبسترا نشان دهنده تاثیر مهارکنندگی شدیدتر این نانوذرات بر فعالیت آنزیم استراز بود. نتایج همچنین نشان داد که بازدارندگی فعالیت آنزیمGST ناشی از CNT و CNTs/TiO۲-NPs وابسته به غلظت تیمارها است. ارزیابی آنزیم CAT نشان داد که افزایش غلظت CNT در طول مدت زمان تماس، باعث افزایش فعالیت این آنزیم در G. pyloalis می شود. به رویه مشابه با CNT، افزایش زمان مواجهه و غلظت نانوذرات CNTs/TiO۲-NPs باعث افزایش فعالیت آنزیم کاتالاز شد. بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که آنزیم های مورد آزمون، شاخص های بیوشیمیایی مناسبی به منظور پیشبینی و مدیریت اثرات مخرب CNT خالص و CNTs/TiO۲-NPs روی حشرات هستند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
نرگس معماری زاده
بخش تحقیقات آفت کش ها، موسسه تحقیقات گیاه پزشکی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
محبوبه شریفی
بخش تحقیقات گیاه پزشکی، مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی گلستان، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،گرگان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :