شناسایی و رتبه بندی ابعاد (فردی، سازمانی و محیطی) استرس زای شغلی کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران و ارائه پیشنهادهای کاربردی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 154
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JRMZ-11-42_001
تاریخ نمایه سازی: 28 مرداد 1402
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی ابعاد (فردی، سازمانی و محیطی) استرس زای شغلی کارکنان فرماندهی نیروی انتظامی استان مازندران و ارائه پیشنهادهای کاربردی است. روش پژوهش توصیفی از نوع کاربردی است. جامعه آماری شامل فرماندهان، معاونین، کارشناسان، سرپرستان بخش ها و کارکنان نیروی انتظامی است و نمونه آماری بر اساس جدول کرجسی و مورگان ۳۵۱ نفر انتخاب شد. برای تعیین نمونه از روش نمونه گیری هدفمند استفاده شد و پایایی ابزار از روش آلفای کرونباخ استفاده و مورد تایید قرار گرفت. از یک پرسش نامه محقق ساخته ابعاد استرس زای شغلی (۶۰ سوالی) در سه بعد (فردی، سازمانی و محیطی) استفاده شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف- اسمیرنوف، روش تحلیل عاملی تاییدی و آزمون t با استفاده از نرم افزارهای SPSS۲۱ استفاده شد. نتایج حاکی از این بوده است که ابعاد استرس زای شغلی از بیش ترین به کم ترین به ترتیب مربوط به ابعاد محیطی، ابعاد سازمانی و ابعاد فردی هستند. در نتیجه، استرس شغلی از جمله موضوعاتی است که موجب می شود، انرژی هایی ناخواسته صرف تنش های سازمانی شود؛ بنابراین لازم است، تدابیر و برنامه های جهت کاهش و رفع این مسئله در جهت ارتقای کمیت و کیفیت و تحقق مسئولیت های اجتماعی سازمان به کار گرفته شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مریم تقوایی یزدی
برون سازمانی
علی اصغر عباسی اسفجیر
دانشگاه آزاد اسلامی بابل
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :