نیازهای راهنمایی و مشاوره دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 139
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJME-14-11_010
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: شناسایی نیازهای مشاوره دانشجویان بستر مناسبی برای سازمان دهی فرایند مشاوره و راهنمایی دانشجویان در دانشگاه فراهم می آورد. این مطالعه با هدف تعیین نیازهای مشاوره دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز در سال ۱۳۹۲ انجام شد.
روش ها: این مطالعه توصیفی-مقطعی بر روی ۳۹۱ نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز انجام شد. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه ای مشتمل بر ۳۴ سوال با مقیاس ۱ تا ۴ بود که نظر دانشجویان را در مورد شدت نیاز آنان به مشاوره و راهنمایی در زمینه های مختلف مورد پرسش قرار می داد. روایی پرسشنامه با روایی محتوا و پایایی آن از طریق محاسبه ضریب آلفای کرونباخ تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با آزمون های تی مستقل و ANOVA انجام شد.
نتایج: میانگین اولویت نیازهای مشاوره دانشجویان به ترتیب اهمیت عبارت بودند از: در زمینه رشد و ارتقای فردی (۵۹/۰±۷۱/۲)، در زمینه نیازهای شغلی (۶۰/۰±۶۹/۲)، در زمینه نیازهای آموزشی (۷۱/۰±۵۷/۲)، در زمینه نیازهای خانوادگی و ازدواج (۶۲/۰±۵۵/۲) و در زمینه نیازهای عاطفی-روانی (۶۶/۰±۴۷/۲). دانشجویان دختر به طور معناداری در تمام زمینه ها نیازهای مشاوره بیش تری اعلام داشتند (۰۵/۰> p). اما بین میانگین نیازهای مشاوره و راهنمایی دانشجویان در هیچ یک از متغیرهای بومی بودن، محل سکونت، رشته تحصیلی و سال ورود به دانشگاه شغل و سطح سواد والدین تفاوت معنادار آماری مشاهده نشد.
نتیجه گیری: از دیدگاه دانشجویان بالاترین نیازهای مشاوره در حیطه رشد و ارتقای فردی و نیاز های شغلی بود؛ لذا توصیه می شود دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی در راستای فراهم نمودن زمینه های رشد و پیشرفت تحصیلی دانشجویان و جلوگیری از افت تحصیلی این عوامل را در طراحی برنامه های مشاوره دانشجویی در دانشگاه مورد توجه قرار دهند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عبدالحسین شکورنیا
( ) Instructor, Department of Immunology, Faculty of Medicine, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran. E-mail: shakurnia@yahoo.com
هاجر بروایه
BS in Anesthesiology, Ahvaz Jundishapur University of Medical Sciences, Ahvaz, Iran. E-mail: borvayeh.hajar@yahoo.com
حسین الهام پور
Instructor,Department of Educational sciences, Facultyof Psychology & Educational Sciences, Shahid Chamran University, Ahvaz, Iran. E-mail: elhampour@yahoo.com