مقایسه الکتروانسفالوگرافی کمی کودکان مبتلا به اختلال اضطرابی با کودکان بهنجار
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_GOUMS-20-2_011
تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402
چکیده مقاله:
زمینه و هدف : اختلال اضطرابی از جمله شایع ترین نوع اختلالات در کودکان است. در دو دهه اخیر برای شناخت مکانیسم زیربنایی اختلال اضطرابی در کودکان مطالعات متعدد نوروبیولوژیکی انجام شده؛ اما الکتروفیزیولوژی اختلال اضطراب بالاخص در زمینه الکتروآنسفالوگرافی کمی (Quantitative Electroencephalography: QEEG) کمتر مطالعه شده است. این مطالعه به منظور مقایسه الکتروانسفالوگرافی کمی کودکان مبتلا به اختلال اضطرابی با کودکان بهنجار انجام شد.
روش بررسی : این مطالعه مورد – شاهدی به روش نمونه گیری در دسترس روی کودکان ۷-۶ ساله مبتلا به اختلال اضطرابی (۳۰ نفر) و بهنجار (۳۰ نفر) انجام شد. ثبت الکتروانسفالوگرافی برای تمام کودکان در مرکز تخصصی علوم اعصاب انجام شد. توان مطلق QEEG برای ۱۹ کانال و ۵ باند فرکانسی دلتا، تتا، آلفا، بتا و بتای بلند و در ۳ ناحیه پیشین، میانی و پسین استخراج و مورد مقایسه قرار گرفت.
یافته ها : بین دو گروه مورد و شاهد در امواج دلتا در ناحیه پیشین مغز، تتا و بتا ۲ در ناحیه مرکزی مغز و در نهایت بتای بلند در ناحیه پسین مغز، از نظر آماری تفاوت معنی داری یافت شد (P<۰.۰۵). به عبارت دیگر توان مطلق بتای بلند در منطقه پسین مغز کودکان مبتلا به اختلال اضطرابی در مقایسه با کودکان سالم بیشتر بود. همچنین توان مطلق امواج دلتا در منطقه پیشانی مغز و تتا و بتا ۲ در منطقه مرکزی مغز کودکان دارای اختلال اضطرابی در مقایسه با کودکان سالم کمتر بود.
نتیجه گیری : الکتروآنسفالوگرافی کمی ثبت شده در شرایط استراحت شاخص خوبی از فعالیت متابولیک قشر مغز بود. پایین بودن فعالیت متابولیک در مناطق خاص مغز، با افزایش توان امواج کند (دلتا و تتا) و کاهش توان امواج تند (آلفا و بتا) مشخص می شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محسن جلالی
Assistant Professor of Social sciences, Faculty of Humanities and Social sciences, Golestan University, Gorgan, Iran
محمدرضا شعیری
Associate Professor of clinical Psychology, Faculty of Humanities, Shahed University, Tehran, Iran. shairigm@gmail.com
رسول روشن چسلی
Professor of Clinical Psychology, Faculty of Humanities, Shahed University, Tehran, Iran
غلامرضا چلبیانلو
Assistant Professor of Neuroscience, Azarbaijan Shahid Madani University, Tabriz, Iran