غربالگری بیماری های خون و خونریزی دهنده مراجعین به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی یزد (۹۵-۱۳۹۴)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 116

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-21-4_014

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: یکی از شاخص های سلامت در انسان طبیعی بودن تعداد و ابعاد سلول های خونی است. این مطالعه به منظور انجام غربالگری بیماری های خون و خونریزی دهنده مراجعین به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی یزد اجرا گردید. روش بررسی: این مطالعه توصیفی تحلیلی به روش مقطعی روی ۲۷۳ بیمار مراجعه کننده به بخش بیماری های دهان دانشکده دندانپزشکی یزد طی سال های ۹۵-۱۳۹۴ انجام شد. اطلاعات سن، جنس، بیماری سیستمیک و نوع آن، تاریخچه پزشکی و معاینات بالینی بیماران و نیز نوع تست های درخواستی فوق و علت درخواست ثبت گردید. یافته ها: تست های خونریزی دهنده و انعقادی برای ۶۳ نفر (۲۳.۴%) و CBC برای ۲۱۰ نفر (۷۶.۹%) درخواست شده بود. نتایج آزمایش شمارش کامل سلول های خونی افراد مبتلا به بیماری سیستمیک (۵۳ مورد، ۲۵.۲%) در اکثر موارد طبیعی بود. بیشترین بیماری سیستمیک به ترتیب شامل بیماری های قلب و عروقی (۵۶ درصد) و اختلالات خونریزی دهنده (۱۹ درصد) تعیین گردید. بیشترین درصد غیرطبیعی بودن اجزایCBC مربوط به توزیع غیرطبیعی نوتروفیل ها (۸۴.۹%) بود. بین نتایج آزمایش های CBC و اجزای آن و نیز BT،PT، PTT با سن بیماران ارتباط آماری معنی داری یافت نشد. میزان Hb، شمارش پلاکت و INR تفاوت آماری معنی داری با سن بیماران نشان داد (P<۰.۰۵). نتایج آزمایش های شمارش پلاکت، WBC، PT، لنفوسیت، نوتروفیل، RBC، Hb، MCV و MCH در مردان نسبت به زنان تفاوت آماری معنی داری نشان داد (P<۰.۰۵). نتیجه گیری: نتایج اکثر تست های آزمایشگاهی خونی و انعقادی بیماران در این مقطع زمانی طبیعی بود که می تواند نشان دهنده آمادگی مراجعین برای تحمل درمان های دندانی باشد. نتایج این مطالعه باعث کاهش تقاضای غیرضروری تست های آزمایشگاهی و هزینه های وارده به بیمار در صورت بررسی دقیق تاریخچه بیماری و یافته های بالینی بیماران می شود.

کلیدواژه ها:

نویسندگان

هدی فرمان آرا

Resident of Oral Medicine, Faculty of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

حکیمه احدیان

Associate Professor of Oral & Maxillofacial Medicine, Faculty of Dentistry, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Khandpur RS. Handbook of biomedical instrumentation. ۲nd ed. New York: ...
  • Grimes DA, Schulz KF. Uses and abuses of screening tests. ...
  • Little JW, Miller CS, Rhodus NL. Dental management of the ...
  • Redding SW, Olive JA. Relative value of screening tests of ...
  • Eckman MH, Erban JK, Singh SK, Kao GS. Screening for ...
  • Al-Dabbagh B, Shawqi S, Yasin J, Al Essa A, Nagelkerke ...
  • Gewirtz AS, Kottke-Marchant K, Miller ML. The preoperative bleeding time ...
  • Cañigral A, Silvestre FJ, Cañigral G, Alós M, Garcia-Herraiz A, ...
  • Singh H, Thomas EJ, Sittig DF, Wilson L, Espadas D, ...
  • نمایش کامل مراجع