ارزیابی مسمومیت با متادون در بخش اورژانس کودکان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 142

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-23-4_014

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: مسمومیت یکی از علل شایع مراجعه به اورژانس است. اپیوئیدها و متادون از علل مسمومیت غیرعمد به ویژه در کودکان هستند که بار مراجعات بالایی در اورژانس بیمارستان های کودکان دارند. این مطالعه به منظور ارزیابی مسمومیت با متادون در بخش اورژانس کودکان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی به روش سرشماری روی پرونده ۱۵۵ کودک (۷۰ دختر و ۸۵ پسر) بستری شده به علت مسمومیت با متادون در مرکز آموزشی درمانی طالقانی گرگان طی سال های ۹۸-۱۳۹۱ انجام شد. علایم بیماران و هزینه های درمانی آنان ارزیابی شد. یافته ها: در کل ۲۵۸ مورد مسمومیت در کودکان ثبت شده بود که از این میان ۱۵۵ مورد (۶۰ درصد) به مسمومیت به متادون اختصاص داشت. مسمومیت برای ۱۳۶ کودک (۸۷.۸ درصد) با شربت متادون و برای ۱۹ کودک (۱۲.۲ درصد) با قرص متادون رخ داده بود. میانگین سنی کودکان ۳۶.۲۵±۴۷.۹۴ ماه با دامنه سنی ۴ تا ۱۵۶ ماه بود. میانگین و انحراف معیار فاصله زمانی مصرف تا مراجعه آنها ۱۶۰.۱۱±۱۶۴.۸۴ دقیقه و بیشترین و کمترین فاصله زمانی مصرف تا مراجعه به ترتیب ۷۲۰ دقیقه و ۱۵ دقیقه بودند. ۳۴ کودک (۲۲ درصد) هوشیار بودند. ۷ کودک (۴.۵%) با ارست قلبی تنفسی و ۳ کودک (۱.۹%) با تشنج و سایر بیماران (۱۱۰ کودک، ۷۱.۵%) با اختلال سطح هوشیاری مراجعه کرده بودند. یک کودک (۰.۱%) فوت نمود. ۷۸ کودک (۵۱.۳%) میوز داشتند. ۶۲ کودک (۴۰درصد) برادی پنه و ۷ کودک (۴.۵%) آپنه داشتند. ۶ کودک سابقه بستری به علت مسمومیت با متادون داشتند که ۲ نفر روز قبل، ۳ نفر ماه قبل و یک نفر ۲سال قبل بود. ۲ کودک اعتیاد به اپیوم داشتند. میانگین و انحراف معیار تعداد روزهای بستری ۱.۵۷±۲.۳۹ روز و بیشترین و کمترین تعداد روزهای بستری به ترتیب ۱ روز و ۹ روز بودند. میانگین و انحراف معیار هزینه بستری ۵۳۴۱۷۲۵±۷۶۴۲۲۴۹ ریال برآورد شد. میانگین و انحراف معیار نالوکسان مصرفی ۱۰.۴۱±۶.۸۳ میلی گرم تعیین شد. بیشترین و کمترین مقدار نالوکسان مصرفی به ترتیب ۱ میلی گرم و ۶۸ میلی گرم بود. نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان داد که در نیمی از کودکان با مسمومیت به متادون، میوز مشاهده نمی شود. لذا پیشنهاد می شود کادر درمان در موارد مراجعه کودکان با اختلال سطح هوشیاری و یا تشنج بدون دلیل خاص، مسمومیت با متادون را جزء تشخیص افتراقی قرار دهند و تنها با فقدان میوز و یا نداشتن اختلال عملکرد تنفسی در بدو مراجعه، این تشخیص را رد نکنند.

نویسندگان

تهمینه سادات غفوریان

General Physician, Neonatal and Children`s Health Research Center, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

لیلا براتی

Pediatrician, Assistant Professor, Neonatal and Children`s Health Research Center, Pediatrics Department, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

آزاله خواجوی

General Physician, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مهشید مهرجردیان

Clinical and Anatomical Pathologist, Assistant Professor, School of Medicine, Golestan University of Medical Sciences, Gorgan, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Hosseininasab A, Vahidi A, Bagheri-Charouk F. Predisposing Factors for Methadone ...
  • Dupuy G, Cavalcanti L, Bourgogne E, Brichant-Petitjean C, Gomberoff L, ...
  • Jabbehdari S, Farnaghi F, Shariatmadari SF, Jafari N, Mehregan FF, ...
  • Mills F, MacLennan SC, Devile CJ, Saunders DE. Severe cerebellitis ...
  • Hamedi A. O-۲۰۰ Epidemiology Of Acute Poisoning In Children Admitted ...
  • نمایش کامل مراجع