عناصر تشکیل دهنده باغ ایرانی در دوره اسلامی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0946
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 315
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

تارا منیری

دانشجوی مهندسی شهرسازی، دانشکده دکتر شریعتی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

نگار محبیان

دانشجوی مهندسی شهرسازی، دانشکده دکتر شریعتی، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

ناعمه دبیری نژاد

مدرس،گروه معماری و شهرسازی، دانشکده دکتر شریعتی، دانشگاه فنی، تهران، ایران

چکیده

طرح باغ ایرانی ترکیبی از باغ سازی قبل از اسلام و بعد از اسلام است. الگوی باغ های ایرانی نفوذ زیادی در سرزمین هایمختلف داشته و نمونه باغ های زیادی در نقاط مختلف جهان به این سبک ساخته شده است به خصوص در اروپا که تاکنون باغ های زیادی را با الهام گرفتن از باغ های ایرانی احداث کرده اند. در واقع باغ ایرانی رابطه ی تنگاتنگی را میانانسان و طبیعت برقرار کرده و نشانگر بقاء و پویایی طبیعی است. شکل باغ ایرانی تلفیقی از عناصر زمین، آب، گیاه و فضااست. در باغ ایرانی توجه خاصی به هندسه می شد و هندسه ی اصلی آن متشکل از مربع هایی در کنار هم بود و چشمانداز اصلی باغ به شکل مستطیل کشیده بود. در حقیقت باغ ایرانی نشانگر ذوق و سلیقه و مهارت معماران زمان های قدیمبوده و آن ها سعی در ایجاد مکانی خرم و رنگارنگ برای انسان داشته اند. به طور کلی هدف از این مقاله معرفی پیشینه وهمچنین تاریخچه ی باغ ایرانی، عناصر اصلی تشکیل دهنده باغ ایرانی، هندسه ی منحصر بفرد باغ ایرانی، باغ ایرانی دردوره اسلامی، معرفی چهار باغ و در نهایت تاثیر چشم گیر باغ ایرانی بر روی هویت مکان و ادراک حسی است.

کلیدواژه ها

باغ ایرانی، هندسه، دوره اسلامی، چهارباغ، هویت مکان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.