بررسی تاثیرات احداث تقاطع غیرهمسطح بر محدوده حوزه نفوذ آن از منظر اقتصادی (نمونه موردی تقاطع غیر همسطح رودکی شیراز)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس بین المللی و ششمین کنفرانس ملی عمران، معماری، هنر و طراحی شهری
  • کد COI اختصاصی: ICCACS05_0820
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 128
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

وحید زارعی

کارمند ر سمی شهردا ری شیراز،کارشناسی مهندسی عمران،شیراز

رضا کاویانی

کارمند رسمی شهرداری شیر از،کارشناسی ارشد مدیریت امور شهری، شیراز

چکیده

امروزه با توجه به گسترش شهرها، تراکم و رشد جمعیتی، ازدیاد وسایل نقلیه شخصی و سرانه مالکیت ان افزایش پدیدهگردشگری و مسایل اقتصادی مربوط به ان و بسیاری از موارد دیگر بر پیچیدگی رفتار حمل و نقلی در شهرها به شدتافزوده شده و گستره وسیع تری را به خود اختصاص داده است که شهر شیراز نیز از این قاعده مستثنی نمی باشد انجاممطالعات و اجرای طرح های بهینه در چارچوب مهندسی برنامه ریزی حمل و نقل و مهندسی ترافیک با هدف کمینهنمودن مشکلات عدیده ترافیکی و حمل و نقلی در سطح شیراز بسیار حائز اهمیت است . از جمله مواردی که در تعییناولویت اجرای پروژه های عمرانی نقشی اساسی دارد، برگشت سرمایه صرف شده آنها در کوتاه ترین زمان ممکن است دراین مطالعات هزینه های ناشی از مصرف سوخت، لاستیک، استهلاک، قطعات یدکی و روغن هر یک از گزینه ها با هزینههای برآورد شده برای حالتی که هیچ اقدامی برای احداث تقاطع غیر هم سطح انجام نشده باشد مقایسه گردیده و میزانسوددهی برای هر یک از گزینه ها بر همین اساس محاسبه خواهد شد و این مقادیر به عنوان منافع هر یک از گزینه هادر نظر گرفته میشود. سپس برای محاسبه نرخ بازگشت سرمایه برای هر گزینه، هزینه های ساخت، تملک و تعمیر ونگهداری با منافع هر گزینه (کاهش هزینه های استفاده کنندگان از مسیر) مقایسه خواهد شد.

کلیدواژه ها

حمل و نقل و ترافیک ، تقاطع غیر همسطح ، بازگشت سرمایه ، ارزیابی اقتصادی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.