بررسی ارتباط بیوریتم و شدت حوادث شغلی در یک صنعت شیمیایی طی سال های ۱۴۰۰-۱۳۸۸
محل انتشار: فصلنامه طب کار، دوره: 15، شماره: 2
سال انتشار: 1402
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 302
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TKJ-15-2_003
تاریخ نمایه سازی: 21 مرداد 1402
چکیده مقاله:
مقدمه: وقوع حوادث شغلی در صنایع با پیامدهای جانی و مالی مختلفی همراه است. در بررسی علل حوادث، خطا و رفتار ناایمن کارکنان به عنوان یکی از مهم ترین عوامل شناخته می شود. بیورتیم در مطالعات مختلف به عنوان یک عامل موثر بر خطاهای انسانی و حوادث شغلی شناخته شده است. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط بیوریتم و شدت حوادث شغلی در یک صنعت شیمیایی بود.
روش بررسی: به منظور اجرای مطالعه حاضر حوادث ۱۲ سال اخیر (۱۴۰۰-۱۳۸۸) یک صنعت شیمیایی مورد بررسی قرار گرفت. پس از حذف گزارش های ناقص، اطلاعات ۲۷۹ حادثه جمع آوری شد. حوادث مورد بررسی به دو گروه حوادث شدید و خفیف طبقه بندی شدند. همچنین اطلاعات مربوط به چرخه بیوریتم با استفاده از نرم افزار Natural Biorhythm تجزیه و تحلیل شد. تجزیه و تحلیل داده ها در نسخه ۲۴ نرم افزار SPSS انجام شد.
نتایج: بررسی حوادث نشان داد تعداد ۱۱۵ نفر دچار حادثه شدید و ۱۶۴ نفر دچار حادثه خفیف شده بودند. در این مطالعه تعداد حوادث شدید در وضعیت بحرانی چرخه فکری، به طور معناداری از تعداد حوادث خفیف بیشتر بود (۰۰۹/۰ P=). در بررسی حوادث نوبت کاری صبح، ارتباط وضعیت بحرانی چرخه فکری و شدت حوادث تایید شد (۰۰۴/ ۰P=). ارتباط معناداری بین چرخه های عاطفی و جسمانی با شدت حوادث یافت نشد (۰۵/۰ P>).
نتیجه گیری: به طور کلی نتایج مطالعه حاضر نشان داد روزهای بحرانی چرخه فکری بیوریتم با شدت حوادث شغلی در ارتباط است. به منظور روشن شدن روابط دقیق متغیرها، انجام مطالعات بیشتر در مشاغل و وظایف مختلف توصیه می گردد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
غلامحسین حلوانی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
عباس سلیمانی
دانشگاه علم و هنر
علی صدری اصفهانی
دانشگاه علم و هنر
آفرین اخوان
دانشگاه علم و هنر
مرتضی مرتضوی
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مهدی جعفری ندوشن
Shahid Sadoughi University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :