سنگ شناختی سنگ های آتشفشانی ائوسن شمال غرب اوردیب (شمال شرق استان اصفهان)
سال انتشار: 1388
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 113
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJCM-17-4_002
تاریخ نمایه سازی: 20 مرداد 1402
چکیده مقاله:
در شمال غرب روستای اوردیب سنگهای آتشفشانی ائوسن در راستا و نزدیک به گسل ترکمنی - اوردیب دارای برونزدهای بسیار خوبی هستند. این سنگها که در بخشهای درونی ایران مرکزی و حاشیه بلوک یزد قرار دارند، بیشتر شامل تراکی آندزیت بازالتی، تراکی آندزیت و تراکیت هستند. تراکی آندزیتها بیشترین فراوانی را دارند. بیشتر کانیهای تشکیل دهنده این سنگها الیوینهای کلریتی، پلاژیوکلاز، پیروکسن، میکا، آمفیبول، فلدسپار پتاسیم، کوارتز، ایلمنیت، مگنتیت و کلسیت است. از مهمترین ویژگیهای کانیشناسی تراکی آندزیتهای مورد بررسی میتوان به وجود طیف گستردهای از کانیها در یک سنگ، وجود دو نوع کلینوپیروکسن، دو نوع میکا، دو نوع پلاژیوکلاز، دو نوع سانیدین، تشکیل کلسیت و کلینوپیروکسنهای واکنشی پیرامون کوارتزها، و منطقه بندی نوسانی در فلدسپارها و آمفیبولها اشاره کرد. بررسی شیمی کلینوپیروکسنها و بیوتیتها همراه با آنالیز سنگ کل، نشان از شباهت این سنگها به سنگهای قوسهای آتشفشانی قارهای داشته و شواهد سنگ شناختی و کانیشناسی نیز بیانگر رخداد اختلاط دو ماگما هنگام تشکیل آنهاست.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
قدرت ترابی
دانشگاه اصفهان
نرگس شیردشت زاده
دانشگاه اصفهان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :