مقایسه دلبستگی پس از تولد و سلامت عمومی مادران در زایمان های آسان، دشوار و زودرس
محل انتشار: نشریه پرستاری ایران، دوره: 30، شماره: 105
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 174
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJNIU-30-105_006
تاریخ نمایه سازی: 14 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
مقدمه و هدف : زایمان، یکی از تجارب مهم زندگی مادران است که گاهی توام با مشکل می باشد. هدف مطالعه ی حاضر، مقایسه دلبستگی پس از تولد و سلامت عمومی در مادران دارای سابقه زایمان های آسان، دشوار و زودرس بود.
روش بررسی: روش پژوهش توصیفی– تحلیلی مقطعی و از نوع علی مقایسه ای و جامعه آماری پژوهش تمامی مادران مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی دولتی شهر تبریز بودند. از مادران مراجعه کننده، ۱۸۰ نفر به صورت نمونه گیری غیراحتمالی ودر دسترس انتخاب شده و پرسشنامه های دلبستگی پس از تولد و سلامت عمومی را تکمیل نمودند. داده های جمع آوری شده با استفاده از روش تحلیل واریانس یک راهه تجزیه و تحلیل شدند.
یافته ها: نتایج نشان داد که بین سه گروه زایمان آسان، دشوار و زودرس در دلبستگی پس از تولد تفاوت معنی دار وجود دارد (۳/۳۲F=، ۰۰۱>۰=P). همچنین نتایج نشان داد که بین سه گروه زایمان آسان، دشوار و زودرس در سلامت عمومی و مولفه های آن در سطح تفاوت معنی دار وجود دارد (۷/۵۹F=، ۰۰۱>۰=P).
نتیجه گیری کلی: با توجه به یافته های این مطالعه می توان چنین نتیجه گرفت که تجربه ی زایمان زودرس و دشوار بر رابطه ی بین مادر- کودک و سلامت عمومی مادر تاثیر منفی می گذارد.
کلیدواژه ها:
Postnatal Attachment ، General Health ، Easy Labor ، Preterm Labor ، Difficult Labor ، دلبستگی پس از تولد ، سلامت عمومی ، زایمان آسان ، زایمان زودرس ، زایمان دشوار
نویسندگان
منصور بیرامی
Professor, University of Tabriz, Department of Psychology, Tabriz, Iran
مجید محمود علیلو
Professor, University of Tabriz, Department of Psychology, Tabriz, Iran
عاطفه زارعی
MA of clinical child and adolesence psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran
شیرین زینالی
PhD of Psychology, University of Tabriz, Tabriz, Iran ( Corresponding Auther) Tel:: ۰۹۱۴۴۱۰۸۱۵۴ Email: shirinzeinali@yahoo.com
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :