آگاهی و عملکرد مردم شهر رفسنجان نسبت به مدیریت مواد زائد جامد شهری در سال ۱۳۹۶: یک گزارش کوتاه
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 117
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RUMS-16-6_008
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1402
چکیده مقاله:
چکیده
زمینه و هدف: امروزه پسماندها، به عنوان یکی از آلاینده های اصلی محیط زیست، مورد توجه هستند. افزایش آگاهی و فرهنگ سازی در حوزه مدیریت مواد زائد جامد می تواند راهگشای این مسئله مهم زیست محیطی باشد. بنابراین، این مطالعه با هدف تعیین آگاهی و عملکرد مردم شهر رفسنجان نسبت به مدیریت مواد زائد جامد شهری در سال ۱۳۹۶ انجام شد.
مواد و روش ها: در این مطالعه توصیفی، تعداد ۲۰۰ عدد پرسش نامه در نقاط مختلف شهر رفسنجان تکمیل شد. شهروندان در این مطالعه به پرسش نامه ای پاسخ دادند که آگاهی و عملکرد آنان را در زمینه مدیریت مواد زائد جامد شهری می سنجید. برای تحلیل داده ها از آنالیز واریانس یک طرفه، آزمون t مستقل و آزمون همبستگی Pearson استفاده شد.
یافته ها: آگاهی شهروندان در زمینه بیماری های مرتبط با پسماند و اثر پسماند بر محیط زیست، مطلوب ارزیابی نشد. میزان آگاهی از بازیافت اقلام موجود در پسماند نظیر کاغذ، پلاستیک، شیشه و فلز در محدوده ضعیف تا متوسط قرار داشت. آگاهی آنها در زمینه کاهش تولید پسماند و روش های دفع آن ضعیف و در زمینه کمپوست خیلی ضعیف بود. عملکرد مردم جهت ارتباط با سازمان بازیافت و شهرداری منطقه وضعیت مطلوبی نداشت. عملکرد شهروندان در زمینه تفکیک زباله از مبدا در محدوده ضعیف و در زمینه تحویل به موقع پسماند در وضعیت خوبی قرار داشت.
نتیجه گیری: به طورکلی، آگاهی و عملکرد مردم در زمینه مدیریت مواد زائد جامد شهری مثبت ارزیابی نشد. برگزاری دوره های آموزشی، افزایش سطح دانش عمومی و فرهنگ سازی در این زمینه می تواند آگاهی و عملکرد عمومی را بهبود بخشد.
واژه های کلیدی: مواد زائد جامد، آگاهی، عملکرد، رفسنجان
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهشید بهرامی
علوم پزشکی سمنان
میثم کرمی
علوم پزشکی سمنان
سهیلا شورگشتی
علوم پزشکی سمنان
معصومه طهماسبی زاده
علوم پزشکی سمنان
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :