وضعیت سلامت معنوی و حمایت اجتماعی مراقبین خانوادگی بیماران بستری مبتلا به سرطان

سال انتشار: 1401
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 49

فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_GOUMS-24-2_011

تاریخ نمایه سازی: 10 مرداد 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: نقش اعضای خانواده در مراقبت از بیماران مبتلا به سرطان رو به افزایش است. مشکلات متعدد این بیماری نه تنها بیماران بلکه مراقبین آنها را تحت تاثیر قرار می دهد. از میزان برخورداری حمایت اجتماعی و سلامت معنوی مراقبین این بیماران اطلاعات اندکی در دسترس است. این مطالعه به منظور تعیین وضعیت سلامت معنوی و حمایت اجتماعی مراقبین خانوادگی بیماران بستری مبتلا به سرطان انجام شد. روش بررسی: این مطالعه توصیفی – تحلیلی روی ۲۶۵ مراقب خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان با نمونه گیری در دسترس در بخش های بستری و درمانگاه های سرپایی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی بابل طی سال ۱۳۹۸ انجام شد. اطلاعات از طریق پرسشنامه دموگرافیک، پرسشنامه حمایت اجتماعی Vaux و پرسشنامه سلامت معنوی ثبت و ارزیابی گردید. یافته ها: میانگین و انحراف معیار حمایت اجتماعی و سلامت معنوی به ترتیب ۱۴.۵۸±۹۸.۸۶ و ۱۱.۹۷±۹۱.۳۲ مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان در سطح مطلوبی ارزیابی شد. بین میانگین حمایت اجتماعی و سلامت معنوی با مشخصات فردی اجتماعی مراقبین خانوادگی و وابسته به بیماری به جز در شغل مراقب اختلاف آماری معنی داری وجود نداشت (P<۰.۰۵). بین مدت زمان تشخیص بیماری و سن مراقبین با نمره حمایت معنوی و اجتماعی ارتباط آماری معنی داری وجود نداشت. نتیجه گیری: مراقبین خانوادگی بیماران مبتلا به سرطان از حمایت اجتماعی و سلامت معنوی مطلوبی برخوردار بودند.

نویسندگان

سیده معصومه عباس نژاد موسوی

Ph.D Candidate in Nursing, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Tehran Medical Sciences Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

افسانه ارزانی

Assistant Professor, Non-Communicable Pediatric Disease Research Center, Health Research Center, School of Nursing and Midwifery, Babol University of Medical Sciences, Babol, Iran.

مینا گالشی

Ph.D Candidate in Reproductive Health, Student Research Committee, School of Nursing and Midwifery, Shahroud University of Medical Sciences, Shahroud, Iran.

آتوسا افسری

Academic Instructor, Department of Nursing, School of Nursing and Midwifery, Takestan Branch, Islamic Azad University, Gazvin, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Kazdaglis GA, Arnaoutoglou C, Karypidis D, Memekidou G, Spanos G, ...
  • Girgis A, Lambert S, Johnson C, Waller A, Currow D. ...
  • Maleki Pirbazari M, Nouri R, Sarami G. [Social support and ...
  • نمایش کامل مراجع